Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

11 Aprilie 2016

Trupa TAXI si CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI!

Trupa TAXI si CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI! Cantecelul lui Dan Teodorescu – O BLASFEMIE, e adevarat, mica, printre atatea altele!

Cantecelul trupei Taxi, intitulat, cu obraznicia si tupeul deja cunoscute, ”Despre smerenie”, ne spune o poveste despre autor, Dan Teodorescu. Acesta viseaza ca merge la Catedrala Mantuirii Neamului sa-l gaseasca pe Dumnezeu. Il cauta pe Dumnezeu prin Catedrala, prin toate salile si subsolurile, DAR NU IL GASESTE! Si atunci, ce credeti ca face DanTeodorescu? Se a apuca sa spuna ca Dumnezeu sta in spatiile mici si iubeste lemnul, adica, vrea sa spuna ”filosoful”, in bisericile mici si, vezi-Doamne, nu in bisericile mari, adica in Catedrala. Pai, d-le Teodorescu, inseamna ca il gasiseti pe Dumnezeu, deja, ca e plin de biserici de lemn, mici, cum va plac dvs. Ce sens sa mai aveti si un astfel de vis? Si cantecelul continua, acompaniat de tot felul de dumnezei mai mici, care se vaieta ca nu-l gasesc pe Dumnezeu cel Mare si Adevarat! Imi pare rau ca printre acestia ii gasim pe Victor Rebenciuc, cu siguranta manipulat de dl. Dan Teodorescu, cu cinism, cunoscand politetea si buna-credinta a marelui actor, care de principiu, nu poate refuza!

Imi pare rau, de asemenea, de Mircea Cartarescu, ca s-a asociat cu acest cantecel, din categoria lalaiturilor fara sens! Dar nu regret! Pentru ca, iata, Mircea Cartarescu recidiveaza! Ca nici Mircea Cartarescu, dupa o juma de secol de scris versificatie, nu l-a aflat pe Dumnezeu, asa incat pozeaza bine in rolul de corist in acest cantecel, de nivelul scrierilor sale.

Pe scurt, acesti domni nu sunt deloc smeriti! Sigur, nu l-au gasit pe Dumnezeu nici la Sfanta Sofia, nici la Capela Sixtina! Ca asa spune cantecelul, adica ei! Tot felul de amatori in arta si cultura, dupa ce si-au epuizat firavele neputinte! Nu este smerenie, ci obraznicie!

Da, a venit vremea, si a fost mereu acea vreme, sa-l prea-marim si glorificam pe Dumnezeul Iubirii, dar si al Dreptatii si Judecatii! Sa ridicam impreuna aceasta Catedrala a Mantuirii, ca o ofranda si pentru acel Mester Manole, ziditorul altei Catedrale, de la Curtea de Arges, si sa ne pregatim aripile de sindrila, poate vom reusi sa zburam astfel, in ceruri mai inalte!

cmn.09082010_poster1

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×