Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

7 Ianuarie 2014

Sentinţa dată în dosarul „Zambaccian” este o dovadă a faptului că justiţia din România continuă să funcţioneze, în ciuda tentativelor USL de blocare a luptei anticorupție

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) consideră că sentinţa dată luni, 6 ianuarie a.c., în dosarul „Zambaccian”, este o dovadă a faptului că justiţia din România continuă să funcţioneze, în ciuda tentativelor USL de blocare a luptei anticorupție.

Încercările Guvernului USL de blocare a bunei funcţionări a justiţiei şi de apărare a puşcăriabililor USL s-au manifestat prin declaraţii publice, prin tentative de îndepărtare a magistraţilor care vor să îşi facă meseria cu cinste şi profesionalism, indiferent de regimul politic, dar şi prin modificări ale legislaţiei anti-corupţie.

Încă de la momentul constituirii sale, USL a urmărit, cu predilecţie, albirea dosarelor penale ale liderilor USL, prin acţiuni legislative neconstituţionale, într-o tentativă fără precedent de transformare a României într-un stat mafiot de tip ex-sovietic. Cea mai recentă tentativă a USL de a destabiliza Justiţia a fost modificarea Codului Penal, prin scoaterea actelor administrative din sfera conflictelor de interese. Practic, intenţia USL a fost aceea de a excepta cercetarea parlamentarilor pentru infracţiuni de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită comise în legătură cu funcţiile lor.

Verdictul dat de magistraţi în dosarul „Zambaccian” reprezintă dovada clară că sistemul de justiţie rezistă presiunilor politice ale USL, rămânând singura zonă a statului care funcţionează aproape de parametrii din statele democratice.
PNŢCD îşi exprimă speranţa că magistraţii îşi vor face datoria în toate marile dosare care implică politicieni de rang înalt. PNȚCD își reafirmă, în același timp, angajamentul de a acţiona, în continuare, cu mijloacele pe care le are la dispoziţie, pentru asigurarea independenţei justiţei şi apărarea statului de drept.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×