Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

17 Aprilie 2014

Scrisoare deschisă a preşedintelui PNŢCD, Aurelian PAVELESCU, către reprezentanţii Cultelor Religioase din România

Excelenţelor Voastre,

reprezentanţii Cultelor Religioase din România

Ma adresez Excelenţelor Voastre – Intâistătători ai Bisericilor Creştine din România, acum, când întreaga lume creştină se pregăteşte să întâmpine cu bucurie Sărbătoarea Învierii Domnului. De asemenea, mă adresez Excelenţei Sale, reprezentantul Cultului Mozaic, care celebrează Paştele Evreiesc.

În fiecare casă, lumina harului divin aşteaptă să poposească la sărac şi la bogat, deopotrivă. Speranţa mântuirii se arată atât pentru cel credincios, cât şi pentru păcătosul îngenuncheat de îndoială.

Într-adevăr, este de mare preţ sărbătoarea Sfintelor Paşti din acest an pentru români, care traversează o perioadă atât de dificilă, încât neputinţele şi neliniştile le-au adus tulburări grele, aşezându-i la marginea răbdării. Avem convingerea că în familiile şi casele noastre, regăsindu-ne lumina interioară, prin puterea iubirii, vom putea să ne ridicăm la demnitatea daruită omului de Dumnezeu.

Iată de ce considerăm că este necesar ca Dumneavoastră, reprezentanţii instituţiilor morale din România, în toată diversitatea de înalţi arhierei, să daţi un mesaj de pace şi sănătate publică, dincolo de pragul Sfintelor Biserici, către poporul român, un mesaj de speranţă către toate instituţiile statului.

Este aceasta o ocazie deosebită să vă folosiţi întreaga autoritate şi să mediaţi o schimbare fundamentală a comportamentului public. Conflictul dintre reprezentanţii instituţiilor a ajuns să inflameze şi să divizeze întreaga ţară, cu grave consecinţe în plan social şi economic, dar, mai ales, în cel moral.

Vă rog să adresaţi această chemare în mod special Primului-ministru al României, dl. Victor Ponta, şi Preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, reprezentanţii principalelor instituţii de decizie publică, pentru binele ţării. Starea de conflict permanent conduce în mod fals la ideea că nu mai există resurse de pacificare şi normalizare în interiorul instituţiilor sau între reprezentanţii statului.

Binele public este întotdeauna în consonanţă cu argumentul moral.

Un îndemn al Excelenţelor Voastre, în numele binelui şi principiului moral, poate deschide drumul normalităţii, drumul către redarea sentimentului de demnitate naţională.

Vă adresez această Scrisoare deschisă în numele unui partid care a creat istorie în România prin moralitate, credinţă şi sacrificiu.

 

Vă urez sărbatori liniştite şi pline de speranţa renaşterii!

 

Aurelian Pavelescu

Presedinte PNTCD

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×