17 Aprilie 2014

Scrisoare deschisă a preşedintelui PNŢCD, Aurelian PAVELESCU, către reprezentanţii Cultelor Religioase din România

Excelenţelor Voastre,

reprezentanţii Cultelor Religioase din România

Ma adresez Excelenţelor Voastre – Intâistătători ai Bisericilor Creştine din România, acum, când întreaga lume creştină se pregăteşte să întâmpine cu bucurie Sărbătoarea Învierii Domnului. De asemenea, mă adresez Excelenţei Sale, reprezentantul Cultului Mozaic, care celebrează Paştele Evreiesc.

În fiecare casă, lumina harului divin aşteaptă să poposească la sărac şi la bogat, deopotrivă. Speranţa mântuirii se arată atât pentru cel credincios, cât şi pentru păcătosul îngenuncheat de îndoială.

Într-adevăr, este de mare preţ sărbătoarea Sfintelor Paşti din acest an pentru români, care traversează o perioadă atât de dificilă, încât neputinţele şi neliniştile le-au adus tulburări grele, aşezându-i la marginea răbdării. Avem convingerea că în familiile şi casele noastre, regăsindu-ne lumina interioară, prin puterea iubirii, vom putea să ne ridicăm la demnitatea daruită omului de Dumnezeu.

Iată de ce considerăm că este necesar ca Dumneavoastră, reprezentanţii instituţiilor morale din România, în toată diversitatea de înalţi arhierei, să daţi un mesaj de pace şi sănătate publică, dincolo de pragul Sfintelor Biserici, către poporul român, un mesaj de speranţă către toate instituţiile statului.

Este aceasta o ocazie deosebită să vă folosiţi întreaga autoritate şi să mediaţi o schimbare fundamentală a comportamentului public. Conflictul dintre reprezentanţii instituţiilor a ajuns să inflameze şi să divizeze întreaga ţară, cu grave consecinţe în plan social şi economic, dar, mai ales, în cel moral.

Vă rog să adresaţi această chemare în mod special Primului-ministru al României, dl. Victor Ponta, şi Preşedintelui României, dl. Traian Băsescu, reprezentanţii principalelor instituţii de decizie publică, pentru binele ţării. Starea de conflict permanent conduce în mod fals la ideea că nu mai există resurse de pacificare şi normalizare în interiorul instituţiilor sau între reprezentanţii statului.

Binele public este întotdeauna în consonanţă cu argumentul moral.

Un îndemn al Excelenţelor Voastre, în numele binelui şi principiului moral, poate deschide drumul normalităţii, drumul către redarea sentimentului de demnitate naţională.

Vă adresez această Scrisoare deschisă în numele unui partid care a creat istorie în România prin moralitate, credinţă şi sacrificiu.

Vă urez sărbatori liniştite şi pline de speranţa renaşterii!

Aurelian Pavelescu

Presedinte PNTCD

Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului! Presedintele Partidului Taranesc, cel care, prin fuziune cu Partidul National Roman al lui Iuliu Maniu, a fondat Partidul National Taranesc in 1926. Ion Mihalache face parte din galeria celor mai mari romani ai secolului trecut. Continuatorul traditiei lasate de Constantin Dobrescu, ramane, impreuna cu acesta, fondatorul doctrinei "taraniste" - doctrina nationala pentru care lumea rurala, taranul roman, familia taraneasca traditionala reprezinta realitatea primordiala a poporului roman, izvorul natiunii! Mari oameni de stiinta si carte ai vremii - de la Virgil Madgearu, considerat chiar de Iuliu Maniu principalul doctrinar al PNT-ului, pana la Radulescu Motru si Dimitre Gusti au reprezentat acest curent politic cu o influenta uriasa intre cele doua razboaie. Mihalache a fost liderul politic necontestat al acestei miscari nationale! Ion Mihalache, cu o carisma formidabila, a reusit sa insufleteasca prin discursurile sale pline de emotie si inaltime spirituala, intreaga taranime romana, prin portul sau, prin modestia sa, prin patriotismul sau eroic ramanand in istorie ca exponentul cel mai important al taranimii romane, imaginea sa fiind o adevarata efigie! Incununat si el cu nimbul martiriului, asasinat de comunisti in inchisoarea de la Rm. Sarat, dupa ce refuzase ca, in schimbul liberatii, sa pactizeze cu comunistii! Ucis pentru patrie si credinta! A fost nedreptatit dupa 1990, este si acum. N-a existat interesul politic pentru lumea rurala, modernizarea si organizarea acesteia: Romania NU poate fi o tara prospera si cu adevarat demna fara TARANIMEA ROMANA! O eroare imensa politica, venita chiar si din partea partidului pe care Ion Mihalache l-a fondat! Taranimea a fost abandonata, marea traditie politica dintre cele doua razboie - uitata, iar interesele altora deplin satisfacute: astazi, Romania, care ar putea produce alimente pentru 80.000.000 de oameni, la o populatie de 20.000.000, importa alimente din strainatate in proportie de aproximativ 70%!!! Satele romanesti au fost parasite, confruntandu-ne cu singurul EXOD din istorie! Familiile au fost pulverizate, iar o mare parte din pamant a fost vandut si se vinde in continuare speculatorilor imobiliari din strainatate! Acesta a fost pretul UITARII lui ION MIHALACHE, nu o persoana, ci un simbol! "CINE PUNE URECHEA LA PAMANTUL TARII... IL AUDE. IN LUMINA VEACURILOR ISTORIEI, TARANUL NE-A PASTRAT SANGELE, LIMBA, CREDINTA, SPIRITUL, HOTARELE, TARA." - ION MIHALACHE Sper ca va veni vremea in care Ion Mihalache sa redevina ce-a fost: unul dintre marii invatatori ai natiunii romane!

ion_mihalache_1930s__colorized_by_jecinci_by_jecinci-daelk9t

Sursa foto:https://jecinci.deviantart.com/art/Ion-Mihalache-1930s-colorized-by-jecinci-629182433

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat deplânge moartea ultimului Rege al României

Captura