Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

30 March 2019

ROMÂNIA ARE NEVOIE DE TRADIȚIA POLITICĂ A PNȚCD

Cea mai corectă definiție a României de azi este ”țara crizelor”. Crize generalizate care au cuprins toate  segmentele sociale, economice, dar și la nivelul instituțiilor statului și politicii în general. O maladie puternică a cuprins națiunea, care se îndreaptă spre un sfărșit tragic. Cauza tuturor acestor crize este criza morală. Nu doar a clasei politice, acaparată și forțată la supunere pentru interese anti-naționale, ci și a societății în ansamblul ei, societate care și-a pierdut încrederea în sine însăși și s-a îndepărtat de tradiția istorică, modelele morale din societate, dar și de identitatea străveche de popor creștin.

Această criză morală a condus la transformarea uneia dintre țările cele mai bogate din Europa într-o patrie muribundă, lipsită de apărare, devenită pradă fricii, sărăciei și incertitudinii, eviscerată de crezurile și idealurile sale istorice care au creat națiunea.

În această situație, este datoria PNȚCD de a-și afirma principiile și valorile istorice și a aduce soluții pentru salvgardarea țării, inspirate din gândirea politică a marilor noștri înaintași care, în condițiile dramatice de după primul război, au contribuit esențial la renașterea națională. Acele soluții, adaptate la prezent și la viitor, sunt singurele care pot ridica iar națiunea, din nou, la demnitatea istorică, să o unească într-un efort conjugat sub steagul propășirii.

Am identificat cinci priorități naționale pe care PNȚCD este dator să și le asume, soluțiile fiind inspirate din tradiția politică a fondatorilor partidului.

1. Prima și cea mai importantă prioritate este restaurarea lumii rurale și a demnității țăranului român. În ultimele trei decenii am asistat neputincioși la destructurarea lumii rurale și umilirea simbolului națiunii de veacuri, țăranul român, adevăratul izvor al națiunii. Milioane de români au fost nevoiți să-și părăsească pământul și, trădați de o clasă politică anti-națională, să-și găsească salvarea în condiția nedemnă de neo-iobagi în alte țări, lăsând în nelucrare unul dintre cele mai rodnice pământuri din lume. Satul românesc este astăzi aproape pustiu, natalitatea a ajuns la cel mai jos nivel din istorie nașterile de copii fiind aproape de zero, iar părinții și bunicii noștri își trăiesc în singurătate și disperare ultimii ani ai unei lumi pe care dușmanii națiunii o doresc dispărută. Marea nenorocire prin care trece țara își are sorgintea în această realitate crudă, nemaiîntâlnită în istorie.

PNȚCD consideră că soluția salvării lumii rurale stă în strategia adoptată de PNȚ, prin Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Virgil Madgearu și ceilalți corifei ai partidului din perioada interbelică, și anume refacerea asociațiilor agricole țărănești și asigurarea finanțării acestora prin creditul rural, în condițiile modernității. Sistemul funcționează azi în unele dintre cele mai importante state ale Uniunii Europene, care nu dispun de potențialul uriaș agricol al României. Numai această soluție poate asigura renașterea lumii rurale, printr-un efort comun de solidarizare națională, bazat pe munca și prosperitatea pe care pământul o poate oferi întregii Românii. Este inacceptabil ca o țară care poate produce alimente pentru 80–100 de milioane de oameni, să importe 70% din produsele alimentare necesare.

România nu are nevoie pentru a deveni unul dintre cei mai mari producători agricoli din Europa, cel mai important raportat la mărimea țării și a populației, de nimic altceva, decât de optimizarea muncii pământului și dezvoltarea pe măsură a industriilor alimentare și subsecvente, cu consecința însănătoșirii întregii economii, creându-se condițiile astfel pentru revenirea în țară a cel puțin un milion de români care-și pot asigura traiul decent din rodul pământului.

Această soluție creează condițiile creșterii absorbției fondurilor europene, conjugată cu un parteneriat benefic public-privat.

Este de la sine înțeles că mediul urban va beneficia direct de relansarea agriculturii și industriei alimentare, ceea ce întreaga societate românească își dorește cu ardoare.

România este obligată să facă acest mare pas, cu atât mai mult, în condițiile în care lumea se îndreaptă spre o puternică criză alimentară la nivel global.

Aceasta a fost soluția care a condus la reașezarea țării și după primul război mondial.

2. A doua prioritate este redefinirea sistemului fiscal în sensul adoptării impozitului progresiv, sistem care funcționează în mare majoritate a statelor membre UE. Acest sistem a fost adoptat de Nicolae Titulescu, unul dintre cei mai importanți lideri ai PNȚ din istorie, în calitatea sa de Ministru al Finanțelor. Impozitul progresiv a fost păstrat în întrega perioadă interbelică, inclusiv de guvernările liberale și a adus prosperitate României interbelice.

România nu are nicio șansă să progreseze, dacă rămâne în situația unui paradis fiscal pentru multinaționale, clasa de mijloc fiind în imposibilitatea de a se înfiripa, adusă și ea la condiția de sărăcie și de asistată social de către un stat neputincios. Statul, având ca fundament națiunea, potrivit Constituției, are datoria de a fi în slujba poporului și să se alinieze statelor UE dezvoltate care, prin impozitul progresiv, garantează un standard de viață înalt pentru întreaga societate, principiul solidarității fiind implicit ideii de democrație.

O asemenea măsură ar avea un efect imediat și puternic de însănătoșire a întregii economii și a societății, fiind obligatorie pentru apariția și consolidarea unei adevărate clase de mijloc. O fiscalitate redusă, atât în ceea ce privește agricultura și industriile subsecvente, dar și celelalte ramuri ale economiei, cu un impozit progresiv raportat la venituri pentru marile companii la un nivel mediu practicat în UE, va conduce la un buget mult mai mare. Un buget care să fie distribuit în domeniile esențiale, cum sunt sănătatea, educația, construcția infrastructurii.

3. A treia prioritate zero este creșterea natalității. În situația ignorării politicilor în acest domeniu, procesul de îmbătrânire a populației va conduce la distrugerea națiunii. PNȚCD consideră că politicile statului trebuie să se concentreze pe protecția familiei prin acțiuni legislative concrete. În centrul acestor politici noi punem statul femeii și mamei, pentru recâștigarea demnității acestora în societate.

PNȚCD se opune ferm politicilor anti-familie, neo-liberale și neo-marxiste, devenite practici curente în unele state UE, prin care familia și mama sunt considerate simple numere și și-au pierdut sau sunt pe cale să își piardă demnitatea umană, calitatea de mamă sau tată, de femei și bărbat fiind considerate nedemne. Aceasta este o abordare împotriva naturii și a lui Dumnezeu, a creștinismului în esența sa, a Europei creștine milenare.

Protecția statului trebuie să fie îndreptată către mame, izvorul vieții și al educației primare și fundamentale a copiilor, către maternitate, ca o manifestare a vocației sacre a femeii de a naște copii, esența familiei creștine. Nicio națiune nu poate supraviețui, dacă femeia și mama sunt considerate a fi lipsite de darul divin de a naște copii, fiind lăsate la discreția regulilor economiei de piață, ca simple entități ale acesteia, în concurență neloială cu bărbații și, în condițiile în care nasc copii, egalele bărbaților în paradigma economică neo-liberală și neo-marxistă.

În aceste condiții, nu este vorba de fapt despre o protecție, ci de o obligație a statului în fața poporului care nu poate supraviețui fără nașterea generațiilor viitoare, statul însuși fiind un produs al poporului, iar nu al unor paradigme economice cinice.

În atingerea acestui deziderat este intrinsecă colaborarea statului cu bisericile creștine care au, deasemenea, menirea de a participa la viața socială și să apere viața. România nu este și nu va fi niciodată un stat ateu, iar, dacă cineva va dori asta, statul va deveni nelegitim, rupt de poporul care îl consfințește, poporul român fiind prin cultura și tradiția lui un popor creștin.

4. A patra prioritate zero este un amplu proiect politic de revenire în țară a românilor plecați de nevoie în afară. Cele trei priorități enumerate mai sus, renașterea satului românesc, impozitul progresiv și politicile pro-familie și pro-viață, integrate, creează condițiile unei asemenea reveniri. România trebuie să creeze condițiile prosperității pentru cei plecați din propria țară din cauza unei clase politice nedemne.

Politicile privind revenirea în țară a românilor dintr-un adevărat exod, fără precedent în istorie, trebuie complinite cu măsuri de natură fiscală și creditare și lărgirea aplicării parteneriatului public-privat, în așa fel încât să fie asigurată prosperitatea celor întorși cel puțin la nivelul atins în străinătate. Astfel de măsuri nu pot fi considerate nici facilități, nici privilegii, pentru că, înainte de toate, cei rămași acasă, familiile lor, dar și statul și țara au nevoie de această întoarcere acasă, fără de care poporul român, cu toate eforturile făcute, nu va reuși să-și găsească liniștea, prosperitatea și demnitatea.

5. A cincea prioritate este revenirea la democrația constituțională în România și desființarea sistemului de poliție politică instaurat în ultimii ani, prin care întreaga societate și instituțiile statului au fost aduse într-o situație de conflict, teamă, ură, intoleranță și agresivitate.

Justiția trebuie să fie egală pentru toți și să fie respectate drepturile la apărare și la un proces echitabil garantate de Constituție. Experimentul Protocoalelor secrete și al transformării justiției în ”câmp tactic” al serviciilor secrete, în slujba unor interese nelegitime, trebuie să înceteze. Românii și-au dat jertfa de sânge pentru a ieși din comunism și de sub teroare vechii Securități nu pentru a fi instaurată o nouă Securitate, care să dețină drept de viață și de moarte asupra persoanelor, lipsite de apărare în dosare fabricate cu probe false, ca politică de stat. Românii doresc să beneficieze de o justiție europeană, în respectul demnității umane, înfăptuită după reguli transparente de magistrați competenți, care să răspundă pentru fărădelegile lor. Frica de arbitrar și de acțiunile abuzive ale unui stat confiscat de grupuri ilegitime, trebuie să înceteze.

PNȚCD dorește o Românie integrată în structurile euro-atlantice, ca drept istoric al poporului român. PNȚCD va milita, însă, pentru o poziție de demnitate și egalitate cu celelalte state membre ale UE, fără discriminări, în temeiul Tratatului UE, în respectul acestui tratat. Grupurile ostile României din structurile UE, care de fapt încalcă principiile Tratatului Uniunii și, implicit, încurajează mișcările euro-sceptice și distrugerea ideii europene, vor avea în PNȚCD, reprezentantul legitim al poporului român european prin geneza și istoria sa, un puternic adversar. Avem nevoie cu toții de o Europă a principiilor și valorilor, iar nu a instigărilor împotriva drepturilor legitime ale popoarelor și suveranităților acestora, a libertății lor.

Cele cinci priorități zero fac parte din zestrea politică a PNȚCD de la originile lui, singurul partid românesc care a luat naștere din popor, ca să răspundă nevoilor poporului și țării. Partid care se definește chiar prin denumirea sa: partid național – creator de națiune fiind partidul care a contribuit decisiv la realizarea României Mari; partid al țăranului român și al lumii rurale – izvorul națiunii; partid al moralei creștine, care reprezintă, de asemenea, temeiul moral al poporului român; partid al crezului în democrație ca formă de conviețuire armonioasă în stat și societate și de garantare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Aurelian PAVELESCU,

Președinte PNȚCD

51304407_2206864499530649_8716362666664263680_o

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×