Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

20 February 2023

Protocol de colaborare politică PNȚCD - ANC pe principii suveranist-naționale

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, condus de președintele Aurelian Pavelescu, și Alianța Național Creștină, condusă de președintele Mircea Andrei, au încheiat un Protocol de colaborare și parteneriat în vederea constituirii unei alianțe politice.

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu și Președintele ANC Mircea Andrei la semnarea protocolului de colaborare politică

PNȚCD și ANC au elemente doctrinare și programe politice cu accente suveraniste, respectiv naționaliste. Din 7 iunie 2021, PNȚCD este membru al Grupului Suveranistilor Europeni. Începând cu 2021, PNȚCD revine la linia politică din perioada interbelică, sintetizată de către fondatorul Iuliu Maniu în memorabila frază: „Am fost călăuzit de marile principii cărora le-am închinat lupta vieții mele. Democrație Desăvârșită, Morală Creștină, Patriotism Luminat, Dreptate Socială”.

Obiectivul parteneriatului  este constituirea în acest an a unei alianțe politice în vederea alegerilor din 2024 și accederea alianței și a celor două partide în Parlamentul European, Parlamentul României și în structurile administrației publice locale, precum și susținerea unui candidat la președinția României care să corespundă valorilor și principiilor politice ale semnatarilor Protocolului.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, consideră că „Încheierea acestui Protocol reprezintă primul pas serios în coagularea pe scena politică a unui proiect suveranist patriotic, cu șanse reale la alegerile din 2024.” „Cu siguranță – spune Aurelian Pavelescu, acesta este doar începutul. Sperăm ca, pe parcurs, să adere la proiect toate forțele politice de orientare suveranistă, astfel încât să construim împreună o platformă pentru susținerea unui candidat cu șanse la Președinția României”.

Ambele partide au ca obiectiv politic mai larg reprezentarea României în cadrul Uniunii Europene, o reprezentare de orientare națională, prin care România să își recapete locul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene și reformarea Uniunii Europene care, în actualul context geopolitic, pare depășită de provocări, de multe ori lucrând împotriva propriilor cetățeni, indiferent de națiunea din care aceștia fac parte.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Robert Hristache a fost desemnat președinte al PNȚCD Giurgiu

Joi seară la sediul central al PNȚCD a avut loc ședința de organizare a Organizației Județene a PNȚCD Giurgiu. La ședință au participat președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Secretarul General al PNȚCD Silviu Molnar, precum și membrii PNȚCD ai birourilor de conducere ale organizațiilor locale din județul Giurgiu.

Robert Hristache este fostul vicepreședinte a PMP Giurgiu. Practic, PNȚCD a preluat în rândurile sale membrii organizației județene PMP Giurgiu care au demisionat din PMP nemulțumiți de alianța semnată la nivel central între PMP, Forța Dreptei și USR.

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei PNȚCD și le-a spus celor prezenți că „sunt țărăniști toți cei care înțeleg și respectă principiile de acțiune politică lăsate moștenire de fondatorul partidului Iuliu Maniu: „DEMOCRAȚIE DESĂVÂRȘITĂ MORALA CREȘTINĂ PATRIOTISM LUMINAT DREPTATEA SOCIALĂ”.


Citeşte


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×