Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

28 April 2016

PNŢCD va contribui la relansarea agriculturii româneşti

12592691_1695418960675208_6222273390362351770_n

DA. Ţărăniştii îşi vor asuma efortul imperativ de  relansare a agriculturii româneşti. Opera lui Ion Mihalache  şi participarea  partidului nostru la înfruntarea dintre țăran şi colhoz ne cer, în continuare, să fim  apărătorii țăranului  român. Publicăm  alăturat câteva idei privind redresarea agriculturii româneşti ale  domnului prof. univ. Gabriel Popescu, directorul Departamentului de Economie Agroalimentară şi a Mediului din Academia de Studii Economice din Bucureşti. (Aurelian Pavelescu, preşedinte PNŢCD)

1) Recunoaşterea şi res­pectul proprietăţii, cu refe­rire specială la proprietatea asupra pământului.

Măsuri:

•Intensificarea lucrărilor de cadastrare;

•Trecerea cărţilor funciare în responsabilitatea Ministerului Justiţiei;

•Subvenţionarea unei cote din costurile lucrătorilor de cadastru şi intabulare;

•Configurarea unei reţele naţionale de cadastru sub autoritatea publică;

•Elaborarea unui cod cu re­guli şi sancţiuni aspre privitor la activitatea specialiştilor în cadastru şi cărţi funciare;

•Omologarea unor borne de hotar a proprietăţilor, cu date de identificare prin CPS şi
obligarea aplicării lor de către proprietari în acţiunile de cadastrare.

 2) Stimularea pieţelor agroa­limentare.

Măsuri:

•Configurarea unei reţele naţionale online de preluare, stocare, prelucrare şi valorificare a produselor agricole de la producători, cu deosebire a celor de dimensiuni mici şi foarte mici, cu centre de informare la nivelul tuturor UAT-urilor;

•Înfiinţarea şi dezvoltarea unei reţele de burse de mărfuri, specializate şi cu arie de acoperire pe zone sau bazine specializate şi cu posibilităţi de extindere în timp;

•Lansarea de proiecte pentru modernizarea târgurilor săteşti şi configurarea unei reţele proprii ale acestora, interconectată informatic.

3) Selectarea, educarea şi instruirea practică a lucrătorilor din agricultură cu aptitudini vocaţionale şi antreprenoriale certe, în activităţi şi domenii în care subiecţii pot deveni competitori performanţi în piaţa agroalimentară.

Măsuri:

• Înfiinţarea unor centre specializate de pregătire a lucrătorilor din agricultură, corespunzător dotate şi în conexiune directă cu instituţiile din reţeaua de cercetare agricolă şi cu cele din învăţământul universitar şi mediu de specialitate;

• Curricula şcolară să fie atent şi ştiinţific elaborată astfel încât receptarea informaţiilor să se producă la un maxim posibil din partea participanţilor;

• Dotarea centrelor să se facă cu tehnică de cel mai înalt grad de performanţă, iar tehnologiile prezentate să ţină cont de specificul sistemelor agricole practicate: tradiţional, industrial sau ecologic;

• Recunoaşterea profesiei de lucrător în agricultură, prin diplome speciale, aceasta fiind apreciată ca profesie de sine stătătoare în specializări recunoscute de sistemul naţional de educaţie.

4) Prioritizarea investiţiilor din agricultură, cu accent pe zonele de deal şi munte, şi finanţarea lor atât din surse private, cât şi publice. Diferenţierea proporţiilor dintre cele două surse de finanţare trebuie acceptată în funcţie de importanţa socio-economică a investiţiei sau a domeniului supus procesului de modernizare.

Măsuri:

• Susţinerea înfiinţării unor capacităţi industriale apte să producă utilaje mecanice necesare pentru exploataţiile mici şi mijloci. Rămânerile în urmă în acest domeniu sunt fără precedent în istoria modernă a României;

• Implicarea cercetării agricole, prin Institutul de Mecanizare care trebuie să ofere soluţii tehnice şi tehnologice simple, fiabile şi la preţuri reduse.

5) Elaborarea unei strategii naţionale pentru relansarea dezvoltării sectorului zootehnic, cu accent pe erbivorele mari şi mici, în zonele de deal şi munte, în sistem tradiţional şi semiindustrial.

Măsuri:

• Omologarea unor sisteme de creştere a animalelor în mod tradiţional, industrial şi ecologic pentru fermele de dimensiuni mici și mijlocii, în scopul obţinerii unor facilităţi de finanţare suplimentară;

•  Acordarea de facilităţi investitorilor, suplimentar crescătorilor de animale din zonele de deal şi munte, pentru repopularea cu animale a  munţilor şi creşterea puterii productive a păşunilor şi fâneţelor naturale din zonele de deal şi munte;

• Elaborarea unui cadru legislativ propriu crescătorilor de animale pentru asocierea acestora, dar şi pentru iniţierea şi dezvoltarea pieţelor agroalimentare din zonă  în sistemele burselor de mărfuri.

6) Reorganizarea cercetării şi configurarea în paralel a unei reţele proprii de centre de dezvoltare şi extensie care să facă legătura cu cererea reală de material biologic de înaltă calitate din partea producătorilor agricoli.  

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×