Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

30 March 2020

PNTCD solicita demiterea lui Florin Citu: PNL transforma bancile in camatari, nenorocind poporul

Aurelian Pavelescu

Ca urmare a adoptării ordonanței de urgență de suspendare a plății ratelor către bănci, dar fără suspendarea plății dobânzilor, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) solicită premierului Ludovic Orban demiterea de îndată a ministrului finanțelor Florin Cîțu, care a avut intenția să transforme băncile în cămătari, nenorocind poporul.

Ordonanță este neconstituțională, guvernul intervenind în contractele de credit în mod ilegal și anulând clauza forței majore, care suspendă de drept atât plata ratelor, cât și a dobânzilor. De asemenea, potrivit ordonanței, debitorii sunt obligați să plătească dobândă la dobândă, dobânzile nefiind suspendate ci capitalizându-se, ceea ce este calificat de Codul penal ca infracțiunea de cămătărie.

În fața reacției negative a populației, fiind evident partizanatul de partea băncilor, cele care urmează să se îmbogățească fără justă cauză profitând de pandemie, ca niște speculanți josnici de piață neagră, Guvernul Orban a decis revizuirea ordonanței, dar fără a-și recunoaște vinovăția.

Incompetența guvernului și sfidarea crasă a românilor trebuie urmată de demiterea lui Florin Cîțu, iar în locul acestuia premierul Orban să numească un ministru care să pună interesul cetățenilor și economiei naționale pe primul loc.

PNȚCD solicită demiterea de îndată a lui Florin Cîțu din guvern, fiind vădit că, prin prezența acestuia – un personaj care a făcut din guvern mandatarul grupurilor de interese camataresti nelegitime –, se prăbușește încrederea populației în instituțiile statului. Menținerea ministrului Cîțu în guvern nu va face decât să confirme că esența politicii PNL este îmbogățirea grupurilor de interese prin nenorocirea poporului, chair si acum, când, în vremuri de pandemie, poporul se luptă pentru viața sa. Domnule Orban, țineți cu poporul și puneți un ministru competent la finanțe!“, a spus Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×