Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

4 February 2024

PNȚCD și SOS, împreună la comemorarea martirului Iuliu Maniu, fondatorul PNȚCD

Aurelian Pavelescu: „2024 este anul bătăliei dintre patriotism și globalismul care ne îngenunchează țara. Vă chem pe toți să intram în această luptă politică și în numele lui Iuliu Maniu”.

Luni, 5 februarie, se împlinesc 71 de ani de la moartea uneia dintre cele mai importante personalități ale istoriei politice a României, Iuliu Maniu. Președinte al Partidului Național Țărănesc, Iuliu Maniu. Președinte al Partidului Național Român din Transilvania, omul politic Iuliu Maniu a fost unul dintre personajele cheie în actul Marii Uniri din 1918.

Sâmbătă, 3 februarie, o delegație a PNȚCD, condusă de președintele partidului, Aurelian Pavelescu, s-a reunit la Sighetul Marmației cu o delegație a SOS condusă de prim-vicepreședintele partidului, Silvestru Șoșoacă.

După oficierea unei slujbe de pomenire la „Cimitirul Săracilor” din Sighetul Marmației, locul unde a fost îngropat de autoritățile comuniste, evenimentul a continuat cu evocarea personalității lui Iuliu Maniu la „Închisoarea Sighet”, chiar la ușa celulei unde a fost încarcerat. Cu această ocazie, conducerile celor două partide au ținut și o conferință de presă în sala de ședințe a Primăriei din Sighetul Marmației.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Robert Hristache a fost desemnat președinte al PNȚCD Giurgiu

Joi seară la sediul central al PNȚCD a avut loc ședința de organizare a Organizației Județene a PNȚCD Giurgiu. La ședință au participat președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Secretarul General al PNȚCD Silviu Molnar, precum și membrii PNȚCD ai birourilor de conducere ale organizațiilor locale din județul Giurgiu.

Robert Hristache este fostul vicepreședinte a PMP Giurgiu. Practic, PNȚCD a preluat în rândurile sale membrii organizației județene PMP Giurgiu care au demisionat din PMP nemulțumiți de alianța semnată la nivel central între PMP, Forța Dreptei și USR.

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei PNȚCD și le-a spus celor prezenți că „sunt țărăniști toți cei care înțeleg și respectă principiile de acțiune politică lăsate moștenire de fondatorul partidului Iuliu Maniu: „DEMOCRAȚIE DESĂVÂRȘITĂ MORALA CREȘTINĂ PATRIOTISM LUMINAT DREPTATEA SOCIALĂ”.


Citeşte


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×