Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

17 Februarie 2014

PNŢCD salută decizia Curţii Constituţionale de a retrimite în Parlament proiectul USL de revizuire a Constituţiei, un veritabil atentat al USL la adresa statului de drept

România are nevoie de o nouă Constituţie, care să o înlocuiască pe cea lui Ion Iliescu, din 1991.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) salută decizia Curţii Constituţionale de a retrimite în Parlament proiectul USL de revizuire a Constituţiei.

În acelaşi timp, PNŢCD cere oprirea acestui veritabil atentat la statul de drept, încercat de USL prin proiectul noii Constituţii, proiect care nu serveşte cetăţenilor români, ci doar intereselor personale şi de grup ale celor două partide care formează actuala coaliţie de guvernare.

Totodată, PNŢCD consideră că România are nevoie de o nouă Constituţie, care să înlocuiască pe cea a lui Ion Iliescu, din 1991, în vigoare şi astăzi, şi care să reaşeze raporturile dintre cetăţean şi instituţiile statului pe alte baze decât cele pe care le-a aşezat Ion Iliescu, în urmă cu 23 de ani.

Faptul că judecătorii Curţii Constituţionale au respins 26 de articole şi aliniate din proiectul de reviziure a Constituţiei demonstrează, fără drept de apel, incompetenţa, reaua-credinţă şi dezinteresul actualilor guvernanţi pentru Legea fundamentală a țării. În fapt, USL a promovat o Constituţie de partid, şi nu o Constituţie pentru români, de natură să modernizeze statul.

USL demonstrează, încă o dată, că scopul înfiinţării acestei construcţii politice este unul singur: protejarea penalilor care fac parte din clientela politică a PSD şi PNL. De aceea, PNŢCD, consideră că, atât timp cât USL va fi la putere, atacurile la statul de drept nu doar că vor continua, dar se vor intensifica, din disperarea celor două partide de a păstra, cu orice preţ, puterea.

AURELIAN PAVELESCU
Președintele PARTIDULUI NAȚIONAL ŢĂRĂNESC CREȘTIN DEMOCRAT

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×