Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

16 Aprilie 2014

PNŢCD protestează împotriva numirii lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului

PNŢCD protestează împotriva numirii lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului de către majoritatea PSD. Se încalcă astfel flagrant cerinţele Uniunii Europene, manifestate după evenimentele din vara lui 2012, când instituţia Avocatului Poporului a fost paralizată de către USL prin acţiuni flagrante împotriva statului de drept. Cu acea ocazie, instituţiile europene au solicitat ca în funcţia de Avocat al Poporului să fie desemnată o persoană credibilă, profesionistă, care să nu fie banuită de partizanat politic.

Victor Ciorbea nu răspunde acestor exigenţe, fiind o persoană care a fost cercetată penal pentru devalizarea Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR), dar fiind acuzat şi de implicarea în una din cele mai mari escrocherii din România după 1990 – Fondul Naţional de Investiţii (FNI). Mai mult, comportamentul politic şi public al lui Victor Ciorbea este unul reprobabil, acesta lansând numeroase atacuri la adresa statului de drept în ultimii ani, mai precis, la adresa judecătorilor şi procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, serviciile speciale, dar şi împotriva instituţiilor europene şi a reprezentanţilor acestora.

Calitatea lui Victor Ciorbea de fost procuror comunist, angajat al unei instituţii de represiune a statului comunist, înainte de 1990, îl compromite pentru funcţia în care a fost desemnat. În această calitate, Victor Ciorbea se face vinovat de grave abuzuri, de notorietate publică. România nu are nicio şansă să-şi recâştige credibilitatea şi demnitatea în spaţiul democraţiei europene cu persoane acuzate de fapte de corupţie, venite din structurile represive ale statului comunist, cu poziţii vădite anti-europene, anti-democratice şi împotriva statului de drept. Singura raţiune pentru care Victor Ciorbea a fost desemnat în această funcţie este faptul că este o persoană şantajabilă cu trecutul său, lipsit de profesionalism, la discreţia reţelelor de partid de tip infracţional ale PSD.

De asemenea, modul în care PSD l-a desemnat pe Victor Ciorbea pentru calitatea de membru al conducerii Agenţiei pentru Supraveghere Fiscală (ASF), prin încălcarea reglementărilor legale, a scârbit opinia publică. Abuzul fiind uriaş şi public, chiar PSD l-a retras pe Victor Ciorbea din respectiva funcţie.

Astfel de personaje sunt toxice pentru spaţiul public românesc, dar şi pentru prestigiul României ca stat european. Instituţia Avocatului Poporului, o instituţie democratică prin excelenţă, îşi găseşte, în persoana lui Victor Ciorbea, cea mai ruşinoasă  reprezentare de după 1990.

 

Preşedintele PNŢCD,

Aurelian Pavelescu

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×