Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

20 May 2014

PNŢCD omagiază 100 de ani de la naşterea Seniorului Corneliu Coposu.

PNŢCD omagiază, azi, 20 mai 2014, prin evenimente care au loc în toată ţara, 100 de ani de la naşterea Seniorului Corneliu Coposu, refondatorul partidului nostru în decembrie 1989. Acesta rămâne pentru noi, membrii PNŢCD, dar şi pentru cea mai mare parte a opiniei publice, chiar şi pentru adversarii politici, Preşedintele Moral al României.

Este cel mai important om politic al secolului XX, alături de mentorul sau, Iuliu Maniu. Şi-a fundamentat acţiunea politică pe marile principii morale ale democraţiei, creştinismului, ca forma de viaţă, patriotismului şi dreptăţii sociale, prin fapte politice exemplare, într-un context tulbure şi ostil, în timpul şi după căderea regimului comunist, cu preţul sacrificiului de sine. Rămâne întruchiparea idealului de libertate şi dreptate al poporului, într-o viziune care îşi găseste izvoarele în marile modele istorice creatoare de stat şi de naţiune, de la Andrei Şaguna – Mitropolitul Ardealului – primul Preşedinte al PNR (recunoscut chiar de Corneliu Coposu) – Simion Bărnuţiu, Avram Iancu, Ilie Măcelariu, dr. Ioan Raţiu, Ion Mihalache şi Iuliu Maniu.

A dat linia politică de democratizare a României după 1989, contribuind decisiv la întoarcerea țării cu fața spre vest, împotriva partidului stat post-comunist, luându-și uriașa responsabilitate de a schimba întreaga mentalitate a societății, pervertită moral de regimul comunist în 50 de ani de ocupație. A cerut aderarea României la UE și NATO, unificarea României cu Basarabia și restaurarea Monarhiei Constituționale – marile proiecte de țară ale României până în prezent.

Istoria îl va consemna ca fiind cel mai important model politic al României al începutului de secol XXI, printre marii oameni politici fondatori ai Europei comune.

În jurul ideilor sale, care au rămas în conştiinţa poporului ca un adevărat testament, se va constitui, indiferent de context şi de cale, dincolo de acţiunile liderilor politici ai momentului, dincolo de partidele politice, proiectul de viitor al ţării. Este singurul reper moral al românilor, de mare anvergură, în faţa Europei şi lumii întregi. Moştenirea sa va rămâne întreagă.

Este fondatorul curentului regalist după 1989, Monarhia fiind simbolul legitim al naţiunii, păstrătoarea tradiţiilor, identităţii şi garantul demnităţii românilor. S-a bucurat  şi se bucură de preţuirea excepţională a Majestății Sale Regele Mihai I al României.

De aceea, pentru PNŢCD, mai mult decât un reper în trecut, Corneliu Coposu este, prin excelenţă, reperul şi izvorul crezurilor noastre în viitor. Bunăstarea unei naţiuni se poate construi numai pe argumentul moral, prin cultivarea şi trezirea în popor a sentimentului creştin al iubirii, dreptăţii şi demnităţii umane.

Dumnezeu să-l odihnească împreună cu drepţii pe Corneliu Coposu, om al păcii, martir şi atlet al creştinătăţii întregi!

Aurelian PAVELESCU,

Preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×