Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

3 Martie 2014

PNŢCD nu va vota guvernul USD şi consideră că singura soluţie pentru criza politică şi instituţională în care se află România este realizarea unui guvern de uniune naţională

Aurelian Pavelescu: „Un guvern de uniune naţională ar fi o soluţie care să garanteze stabilitatea Romaniei cel puţin până la alegerile prezidenţiale”


Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) nu va vota guvernul USD şi consideră că singura soluţie pentru criza politică şi instituţională în care se află România este un guvern de uniune naţională. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Biroului Naţional de Conducere (BPC) al partidului, reunit, luni, 3 martie, a.c.
„Suntem singurul partid care nu a făcut niciodată compromisuri cu stânga, după 1990 şi nu vom face, nici de acum încolo, compromisuri cu stânga responsabilă, în primul rând, de situaţia tragică în care se află România şi de guvernările dezastruoase din ultimii 25 de ani. Este vorba de un sistem politic profund corupt, bazat pe incompetenţă, nepotism şi lipsă de profesionalism. Este vorba despre o corupţie generalizată. PNŢCD consideră că, în situaţia in care se află România, de instabilitate politică, instabilitate provocată de iresponsabilitatea liderilor politici care au ocupat guvernarea în mod fraudulos, singura soluţie este realizarea unui guvern de uniune naţională. Am luat în dezbatere şi situaţia de la graniţele României, situaţia explozivă din Ucraina”, a argumentat preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, decizia luată în BPC.

Preşedintele PNŢCD consideră că liderii politici ai partidelor parlamentare trebuie să înceapă, de îndată, un dialog pentru constituirea unui guvern de uniune naţională, în condiţiile în care, după prăbuşirea USL, România nu mai este, practic, guvernată. „O posibilă guvernare USL nu are niciun fel de legitimitate. Un guvern de uniune naţională ar fi o soluţie care să garanteze stabilitatea Romaniei cel puţin până la alegerile prezidenţiale”, a spus Aurelian Pavelescu. Liderul creştin-democrat a mai precizat că, atât alegerile europarlamentare, cât şi cele prezidenţiale, au ajuns să fie un pretext pentru o confruntare politică a partidelor care nu mai are niciun fel de limită, „o confruntare inacceptabilă atât în interiorul pretinsei puteri, cât și în interiorul pretinsei opoziţii”.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL PNŢCD

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×