Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

5 Februarie 2014

PNŢCD îi comemorează astăzi pe marii oameni politici Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, martirizaţi de comunişti

foto

Aurelian Pavelescu: „Pentru PNŢCD şi pentru societatea românească, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache sunt piatra unghiulară ca modele pentru reconstrucţia României, mai ales în ziua de astăzi, când oportunismul şi laşitatea sunt regulile care guvernează clasa politică”.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat comemorează astăzi, 61 de ani de la martirizarea de către comuniști, în închisoarea de la Sighet, a marelui om politic Iuliu Maniu și 51 de ani de la dispariţia, în aceleaşi condiţii, în închisoarea de la Râmnicu Sărat, a celeilalte figuri emblematice ţărăniste, Ion Mihalache. Iuliu Maniu şi Ion Mihalache rămân exemple unice în istoria politicii moderne europene pentru că şi-au apărat convingerile, asumându-şi suferinţa şi moartea, devenind, prin curajul de care au dat dovadă, adevăraţi martiri ai neamului românesc.

Contribuţia uriaşă al lui Iuliu Maniu la apărarea întregii Europe de bolşevism, la Unirea tuturor românilor, la impunerea – ca nimeni altul în Europa timpului său – a două principii fundamentale: morala în politică şi principiul democratic, îl proiectează ca figura cea mai pregnantă din politica românească, poate, din toate timpurile. Este emblema PNŢ şi PNŢCD, mentorul lui Corneliu Coposu, a fundamentat linia politică a partidului său şi al nostru prin cele patru principii călăuzitoare: democraţie desăvârşită, morală creştină, naţionalism luminat şi dreptate socială.

După 1989, regimurile politice nu i-au fost recunoscătoare. La Bădăcin, casa memorială stă în ruină, în curtea casei fiind construit şi menţinut cu îndărătnicie de autorităţi, un spital de nebuni, situaţie halucinantă în care se reflectă starea statului şi a poporului nostru astăzi.

Ion Mihalache rămâne simbolul politic al ţărănimii române, model de patriotism, de generozitate şi eroism, de o moralitate desăvârşită. A format un tandem unic în istorie cu Iuliu Maniu, co-fondator al partidului, creator al „liniei Mihalache” în politica românească, potrivit căreia ţărănimea şi clasa de mijloc sunt fundamentul naţiunii.

Pentru PNŢCD şi pentru societatea românească, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache sunt piatra unghiulară ca modele pentru reconstrucţia României, mai ales în ziua de astăzi, când oportunismul şi laşitatea sunt regulile care guvernează clasa politică.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

AURELIAN PAVELESCU

Preşedintele PARTIDULUI NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN DEMOCRAT

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×