Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

17 Noiembrie 2013

PNȚCD face un apel public către forțele de dreapta care formează, în acest moment, Opoziția, să colaboreze pentru elaborarea unei strategii comune pe temele de interes pentru societatea românească

moisescu

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNȚCD) face un apel public către toate forţele politice de dreapta care formează, în acest moment, Opoziţia, să colaboreze pentru elaborarea unei strategii comune, pe temele care îi interesează pe români. „Este de datoria noastră, a forţelor de dreapta din Opoziţie, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi să construim oferta politică serioasă şi credibilă, pe care românii o aşteaptă. Dincolo de orgolii, dincolo de discuţii despre oameni sau candidaţi, sunt milioane de români care, astăzi, nu sunt reprezentaţi, români care, astăzi, cred că nu mai au nicio şansă în faţa dominaţiei şi incompetenţei stângii. Faţă de ei, avem o imensă datorie!”, a afirmat prim-vicepreședintele PNȚCD, Vlad Moisescu, duminică, 17 noiembrie, a.c., în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul creștin-democrat a explicat că, în prezent, cei mai nemulţumiţi dintre români sunt românii de dreapta. „Sunt românii care generează cea mai mare parte a Produsului Intern Brut, dar sunt cel mai puţin reprezentaţi pe scena politică. Sunt românii care dau cel mai mult statului, dar primesc cel mai puţin de la statul asistenţial şi clientelar. Sunt românii sufocaţi de guvernul de stânga cu taxe şi impozite şi care, astăzi, asistă neputincioşi la programul „îi jupuim pe românii care produc pentru a avea bani de pomeni electorale în 2014”. Sunt românii care produc şi creează locuri de muncă, dar sunt nevoiţi să-şi închidă afacerile din cauza unui guvern obtuz, incompetent, lipsit de viziune, care are o singură soluţie pentru orice: mai multe taxe şi impozite. Sunt românii care se simt vulnerabili în faţa unui guvern abuziv, care atacă statul de drept, adoptând, în cel mai pur stil socialist, proiecte extrem de importante, precum descentralizarea, prin asumarea răspunderii guvernului”, a precizat Vlad Moisescu.

Prim-vicepreședintele PNȚCD a arătat că scopul comun al partidelor de dreapta trebuie să fie acela de a promova şi impune soluţiile corecte de dreapta, pentru ieşirea din impasul economic: stimularea iniţiativei private, stimularea raţională a consumului pentru relansarea producţiei interne, valorificarea resurselor naturale şi umane având ca principal criteriu beneficiile directe ale românilor, nu ale statului, ori ale altcuiva. De asemenea, un alt deziderat comun, a precizat Vlad Moisescu, trebuie să fie acela de a ţine piept planului guvernului de stânga de a adopta „cel mai socialist buget de la Nicolae Văcăroiu încoace”.

Liderul creștin-democrat a mai arătat că, în acest sens, PNȚCD a solicitat demiterea „celui mai incompetent ministru de Finanţe post-decembrist, Daniel Chiţoiu”, prin iniţierea moţiunii simple „Stop asasinării politice a mediului privat!”, pe care partidul o va depune şi susţine, cu sprijinul Partidului Democrat-Liberal, în Parlament. Vlad Moisescu a anunțat că PNȚCD va depune amendamente la „planul bugetar catastrofal pe care Guvernul de stânga îl pregăteşte”, amendamente la care se lucrează, deja, alături de comisiile de specialitate ale Iniţiativei România Liberală.

„În prag de an electoral, este necesar ca toate forţele de dreapta să se unească pentru a împiedica adoptarea unui buget clientelar, destinat satisfacerii intereselor sponsorilor USL şi pomenilor electorale, şi îndreptat împotriva românilor. Pe aceste considerente, PNŢCD îşi ia în serios rolul de partid de opoziţie şi va acţiona pentru apărarea intereselor românilor, şi nu având ca prioritate calculele politicianiste. PNŢCD înţelege faptul că, pe fondul unei crize economice fără precedent, accentuate de un guvern incompetent, lipsit de voinţă şi de viziune, orgoliile, demagogia, discursul politicianist nu îşi au rostul. Şansa pe care o avem şi pe care românii o aşteaptă nu trebuie irosită. De aceea, credem că nu trebuie să pregetăm pentru a strânge cât mai repede rândurile opoziţiei de dreapta; o opoziţie coerentă, credibilă şi eficientă”, a conchis Vlad Moisescu.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului!
Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului! Presedintele Partidului Taranesc, cel care, prin fuziune cu Partidul National Roman al lui Iuliu Maniu, a fondat Partidul National Taranesc in 1926. Ion Mihalache face parte din galeria celor mai mari romani ai secolului trecut. Continuatorul traditiei lasate de Constantin Dobrescu, ramane, impreuna cu acesta, fondatorul doctrinei "taraniste" - doctrina nationala pentru care lumea rurala, taranul roman, familia taraneasca traditionala reprezinta realitatea primordiala a poporului roman, izvorul natiunii! Mari oameni de stiinta si carte ai vremii - de la Virgil Madgearu, considerat chiar de Iuliu Maniu principalul doctrinar al PNT-ului, pana la Radulescu Motru si Dimitre Gusti au reprezentat acest curent politic cu o influenta uriasa intre cele doua razboaie. Mihalache a fost liderul politic necontestat al acestei miscari nationale! Ion Mihalache, cu o carisma formidabila, a reusit sa insufleteasca prin discursurile sale pline de emotie si inaltime spirituala, intreaga taranime romana, prin portul sau, prin modestia sa, prin patriotismul sau eroic ramanand in istorie ca exponentul cel mai important al taranimii romane, imaginea sa fiind o adevarata efigie! Incununat si el cu nimbul martiriului, asasinat de comunisti in inchisoarea de la Rm. Sarat, dupa ce refuzase ca, in schimbul liberatii, sa pactizeze cu comunistii! Ucis pentru patrie si credinta! A fost nedreptatit dupa 1990, este si acum. N-a existat interesul politic pentru lumea rurala, modernizarea si organizarea acesteia: Romania NU poate fi o tara prospera si cu adevarat demna fara TARANIMEA ROMANA! O eroare imensa politica, venita chiar si din partea partidului pe care Ion Mihalache l-a fondat! Taranimea a fost abandonata, marea traditie politica dintre cele doua razboie - uitata, iar interesele altora deplin satisfacute: astazi, Romania, care ar putea produce alimente pentru 80.000.000 de oameni, la o populatie de 20.000.000, importa alimente din strainatate in proportie de aproximativ 70%!!! Satele romanesti au fost parasite, confruntandu-ne cu singurul EXOD din istorie! Familiile au fost pulverizate, iar o mare parte din pamant a fost vandut si se vinde in continuare speculatorilor imobiliari din strainatate! Acesta a fost pretul UITARII lui ION MIHALACHE, nu o persoana, ci un simbol! "CINE PUNE URECHEA LA PAMANTUL TARII... IL AUDE. IN LUMINA VEACURILOR ISTORIEI, TARANUL NE-A PASTRAT SANGELE, LIMBA, CREDINTA, SPIRITUL, HOTARELE, TARA." - ION MIHALACHE Sper ca va veni vremea in care Ion Mihalache sa redevina ce-a fost: unul dintre marii invatatori ai natiunii romane!

ion_mihalache_1930s__colorized_by_jecinci_by_jecinci-daelk9t

    Sursa foto:https://jecinci.deviantart.com/art/Ion-Mihalache-1930s-colorized-by-jecinci-629182433
Citeşte


Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat deplânge moartea ultimului Rege al României
 

Captura

  doliu national
Citeşte


PNTCD doreste impacarea membrilor Casei Regale la capataiul Regelui Mihai I al Romaniei
SCRISOARE DESCHISA CATRE CASA REGALA A ROMANIEI In calitate de Presedinte al PNTCD, partidul care, prin marele sau lider refondator - considerat de o mare parte a romanilor cel mai important lider politic al Romaniei dupa 1990 - CORNELIU COPOSU, a militat pentru revenirea la Monahia Constitutionala dupa caderea regimului comunist, ca solutie pentru salvarea si revenirea tarii la normalitate, SOLICIT Casei Regale a Romaniei, tuturor membrilor Familiei regale, in special PRINCIPESEI MARGARETA, care a fost desemnata de Regele Mihai CUSTODE AL COROANEI,

ACUM, ca semn de respect pentru istoria Romaniei; Regele Mihai - care a INDEPLINIT ACTUL SUPREM AL IMPARTASANIEI IN FATA LUI DUMNEZEU - cerand iertare si iertand pe toti in taina spovedaniei, IERTATE FIIND TOATE; in semn de respect pentru BINECREDINCIOSUL POPOR ROMAN, care si-a pus destinul in mainile Regilor Romaniei, multi dintre ei lasandu-si oasele pe campurile de lupta pentru Tara si Coroana, SA CONVOACE SI SA SE INTRUNEASCA DE URGENTA LA CAPATAIUL REGELUI PENTRU O MARE SI DEFINITIVA IMPACARE IN FATA NATIUNII SI A LUI DUMNEZEU! PNTCD, cu toate vicisitudinile care s-au abatut asupra sa, ca si asupra Casei Regale, in vremuri istorice tulburi, la randul sau un simbol national, considera ca numai o astfel de impacare poate vindeca sentimentele ranite ale romanilor in urma incidentelor din ultimii ani si poate reda Casa Regala istoriei si constiintei publice! Pe patul impartasaniei si al iertarii, MAJESTATEA SA, REGELE MIHAI AL ROMANIEI, in fata poporului si a lui Dumnezeu, este singurul care POATE PECETLUI ACEASTA IMPACARE, CA SEMN AL MOSTENIRII PE CARE O LASA ISTORIEI NOASTRE! AURELIAN PAVELESCU, Presedinte PNTCD https://www.petitieonline.com/pntcd_doreste_impacarea_membrilor_casei_regale_la_capataiul_regel#form

Familia-Regala-a-Romaniei-25oct2012


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×