Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

17 Noiembrie 2013

PNȚCD face un apel public către forțele de dreapta care formează, în acest moment, Opoziția, să colaboreze pentru elaborarea unei strategii comune pe temele de interes pentru societatea românească

moisescu

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNȚCD) face un apel public către toate forţele politice de dreapta care formează, în acest moment, Opoziţia, să colaboreze pentru elaborarea unei strategii comune, pe temele care îi interesează pe români. „Este de datoria noastră, a forţelor de dreapta din Opoziţie, să lăsăm deoparte tot ce ne desparte şi să construim oferta politică serioasă şi credibilă, pe care românii o aşteaptă. Dincolo de orgolii, dincolo de discuţii despre oameni sau candidaţi, sunt milioane de români care, astăzi, nu sunt reprezentaţi, români care, astăzi, cred că nu mai au nicio şansă în faţa dominaţiei şi incompetenţei stângii. Faţă de ei, avem o imensă datorie!”, a afirmat prim-vicepreședintele PNȚCD, Vlad Moisescu, duminică, 17 noiembrie, a.c., în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul creștin-democrat a explicat că, în prezent, cei mai nemulţumiţi dintre români sunt românii de dreapta. „Sunt românii care generează cea mai mare parte a Produsului Intern Brut, dar sunt cel mai puţin reprezentaţi pe scena politică. Sunt românii care dau cel mai mult statului, dar primesc cel mai puţin de la statul asistenţial şi clientelar. Sunt românii sufocaţi de guvernul de stânga cu taxe şi impozite şi care, astăzi, asistă neputincioşi la programul „îi jupuim pe românii care produc pentru a avea bani de pomeni electorale în 2014”. Sunt românii care produc şi creează locuri de muncă, dar sunt nevoiţi să-şi închidă afacerile din cauza unui guvern obtuz, incompetent, lipsit de viziune, care are o singură soluţie pentru orice: mai multe taxe şi impozite. Sunt românii care se simt vulnerabili în faţa unui guvern abuziv, care atacă statul de drept, adoptând, în cel mai pur stil socialist, proiecte extrem de importante, precum descentralizarea, prin asumarea răspunderii guvernului”, a precizat Vlad Moisescu.

Prim-vicepreședintele PNȚCD a arătat că scopul comun al partidelor de dreapta trebuie să fie acela de a promova şi impune soluţiile corecte de dreapta, pentru ieşirea din impasul economic: stimularea iniţiativei private, stimularea raţională a consumului pentru relansarea producţiei interne, valorificarea resurselor naturale şi umane având ca principal criteriu beneficiile directe ale românilor, nu ale statului, ori ale altcuiva. De asemenea, un alt deziderat comun, a precizat Vlad Moisescu, trebuie să fie acela de a ţine piept planului guvernului de stânga de a adopta „cel mai socialist buget de la Nicolae Văcăroiu încoace”.

Liderul creștin-democrat a mai arătat că, în acest sens, PNȚCD a solicitat demiterea „celui mai incompetent ministru de Finanţe post-decembrist, Daniel Chiţoiu”, prin iniţierea moţiunii simple „Stop asasinării politice a mediului privat!”, pe care partidul o va depune şi susţine, cu sprijinul Partidului Democrat-Liberal, în Parlament. Vlad Moisescu a anunțat că PNȚCD va depune amendamente la „planul bugetar catastrofal pe care Guvernul de stânga îl pregăteşte”, amendamente la care se lucrează, deja, alături de comisiile de specialitate ale Iniţiativei România Liberală.

„În prag de an electoral, este necesar ca toate forţele de dreapta să se unească pentru a împiedica adoptarea unui buget clientelar, destinat satisfacerii intereselor sponsorilor USL şi pomenilor electorale, şi îndreptat împotriva românilor. Pe aceste considerente, PNŢCD îşi ia în serios rolul de partid de opoziţie şi va acţiona pentru apărarea intereselor românilor, şi nu având ca prioritate calculele politicianiste. PNŢCD înţelege faptul că, pe fondul unei crize economice fără precedent, accentuate de un guvern incompetent, lipsit de voinţă şi de viziune, orgoliile, demagogia, discursul politicianist nu îşi au rostul. Şansa pe care o avem şi pe care românii o aşteaptă nu trebuie irosită. De aceea, credem că nu trebuie să pregetăm pentru a strânge cât mai repede rândurile opoziţiei de dreapta; o opoziţie coerentă, credibilă şi eficientă”, a conchis Vlad Moisescu.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×