Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

3 Februarie 2014

PNŢCD face apel la celelalte forţe din opoziţie pentru ca, în situaţia în care proiectul de lege privind transferarea STS în subordinea MAI va trece de Parlament, să fie sesizată Curtea Constituţională

Aurelian Pavelescu: „USL atacă statul de drept. Această încercare este extrem de gravă pentru că tinde la o destructurare a sistemului care privește securitatea națională. Propaganda uselistă fondată pe minciună și manipulare și pe atacarea statului trebuie să înceteze.

PNŢCD face apel la celelalte forțe din opoziție pentru ca, în situaţia în care proiectul de lege privind transferarea STS în subordinea MAI va trece de Parlament, să fie sesizată Curtea Constituţională. „Vom demara discuții cu partidele politice aflate în opoziție pentru ca, în situația în care acest proiect de lege va intra în Parlament și va fi promovat de această masă de parlamentari informă, persoane incompetente, corupte și penale, această masă să se poată izbi de o altă instituție a statului care și-a păstrat echilibrul și anume Curtea Constituțională. N-ar fi pentru prima oară când Victor Ponta și Crin Antonescu își asumă o lege vădit neconstituțională”, a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, într-o conferință de presă, susținută luni, 3 februarie a.c., la sediul central al partidului.

„USL atacă statul de drept. USL continuă acțiunile de destructurare a statului. Prin această încercare, USL nu face decât să continue lovitura de stat începută din 2012. Această încercare este extrem de gravă pentru că tinde la o destructurare a sistemului care privește securitatea națională. Propaganda uselistă fondată pe minciună și manipulare și pe atacarea statului trebuie sa înceteze”, a atras atenția Aurelian Pavelescu.

Liderul creștin-democrat a invocat art. 119 din Constituție care subordonează CSAT-ului, instituțiile cu prerogative în domeniul securității naționale. „Ce-ar vrea Crin Antonescu? Sa ducă STS undeva în subordinea ministrului de Interne care este numit politic și să numească acolo un membru al Partidului Conservator, al lui Dan Voiculescu?”, a spus Aurelian Pavelescu. Președintele PNȚCD a adăugat că intenţia celor doi lideri coaliţiei de guvernământ se bazează, la fel ca întreaga activitate a celor doi, pe o minciună: aceea că interceptările telefonice pentru dovedirea infractorilor ar crea panică şi frică în societate. „Crin Antonescu şi Victor Ponta au impresia că pot să facă ce vor în ţara aceasta. Primul ministru ar trebui să aducă probe sau să îşi dea demisia. Nu putem accepta un astfel de comportament şi astfel de declaraţii, comparabile cu cele ale preşedintelui ucrainian, Viktor Ianukovici. Suntem parteneri în NATO şi în Uniunea Europeană şi asemenea atacuri la adresa statalităţii României sunt extrem de grave”.

Aurelian Pavelescu a mai spus că, acceptând propunerea lui Victor Ponta, care goleşte de conţinut funcţia prezidenţială, prin anularea rolului de gestionare a securităţii naţionale, Crin Antonescu se descalifică în calitate de candidat la funcţia de preşedinte. „Crin Antonescu a acceptat fără comentarii această soluţie care goleşte de conţinut funcţia prezidenţială. Gestul lui este grav şi îl descalifică pentru campania care urmează”, a afirmat președintele PNȚCD.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×