Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

10 Noiembrie 2013

PNȚCD consideră că promovarea Legii descentralizării prin procedura răspunderii guvernamentale este neconstituțională

mare_iancu2

PNȚCD consideră că promovarea Legii descentralizării prin procedura răspunderii guvernamentale este neconstituțională. Vicepreședintele creștin-democrat Gheorghe Iancu, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, susținute duminică, 10 noiembrie, a.c., că USL are suficientă majoritate în Parlament pentru dezbate și adopta legea pe cale parlamentară.

Vicepreședintele PNȚCD a arătat că există un precedent pentru o astfel de situație, anume decizia Curții Constituționale din 2010 care s-a pronunțat în legătură cu asumarea răspunderii guvernului Boc pe Legea educației naționale, în contextul în care la Senat, se afla un proiect de lege pe această temă, aflat în dezbatere. „Curtea Constituțională a spus atunci că, în situația în care există o majoritate suficientă, și Emil Boc nu avea o majoritate atât de mare cum o are USL acum, nu se poate angaja răspunderea. Dacă atunci Curtea Constituțională a considerat că procedura asumării răspunderii este neconstituțională și legea a trecut prin Parlament și, apoi, a fost promulgată, cu atât mai mult, astăzi, lucrurile stau la fel”, a explicat Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Dincolo de neconstituționalitatea procedurii, vicepreședintele PNȚCD a mai atras atenția și asupra unui alt aspect care, în opinia sa, împinge la neconstituționalitate: presiunile care se fac în teritoriu pentru descentralizare. „Să nu credeți că în USL nu există discuții contradictorii între PSD și PNL în legătură cu controlul regiunilor sau a descentralizării, în general”, a afirmat Gheorghe Iancu.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×