Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

16 Decembrie 2013

PNȚCD cere demiterea ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu și retragerea proiectului de hotărâre de Guvern care reînființează Consiliile Oamenilor Muncii

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) îi cere premierului Victor Ponta să o demită pe ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu și să nu adopte proiectul de hotărâre de Guvern inițiat de aceasta și pus în dezbatere publică referitor la reînființarea Consiliilor Oamenilor Muncii. Declarația aparține prim-vicepreședintelui PNȚCD, Vlad Moisescu, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute luni, 16 decembrie, a.c.

„După sufocarea mediului privat cu taxe și impozite, urmează asasinatul economic prin măsuri specific comuniste de organizare a activității societăților comerciale”, a declarat prim-vicepreședintele PNȚCD. Vlad Moisescu a explicat că Ministerul Muncii a pus, în data de 6 decembrie, în dezbatere publică, o hotărâre de guvern care stabilește o așa-zisa procedură de informare și consultare a salariaților din firmele cu peste 20 de angajați cu privire la activitatea firmei. „Este vorba, practic, de reînființarea așa numitelor Consilii ale Oamenilor Muncii – invenție comunistă prin care directorii firmelor erau trași la răspundere pentru deviaționism de la politica partidului. Aceste organisme vor informa, sub sancțiunea contravenției și cu posibilitatea organismului de a face un procecs în instanță, salariații, în legătură cu toate activitățile societății la care lucrează. Vreau să îi spun doamnei Câmpeanu că lumea a evoluat. Ce-ar fi dacă, spre exemplu, firma Coca Cola și-ar anunța anumite intenții propriilor angajați, ce s-ar întâmpla cu acțiunile ei pe bursă?”, a arătat prim-vicepreședintele PNȚCD. Liderul creștin-democrat a mai spus că, potrivit acestui proiect, patronul unei firme va trebui să plătească deplasările acestui organism, inclusiv indemnizații, practic, să autosponsorizeze sindicatul din propria întreprindere.

„Acest proiect de hotărâre de Guvern aruncă România cu un sfert de secol în urmă și continuă războiul de exterminare economică a mediului privat, a românilor care produc valoare adăugată în această țară. PNȚCD consideră că cel mai grav aspect în acest proces de asasinare a mediului privat este faptul că execuțiile sunt operate cu mâna a doi miniștri care se pretind liberali, doamna Câmpeanu și domnul Chițoiu”, a conchis Vlad Moisescu.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×