Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

4 March 2020

PNTCD a fost primit in ECPM, partid european ce promoveaza respectarea suveranitatii statelor nationale si valorile crestine

PNTCD - ECPM

 

Cautand sa promoveze si sa apere valorile crestine impartasite de natiunile europene, board-ul Miscarii Politice Crestine Europene (European Christian Political Movement – ECPM) a acceptat in unanimitate, pe 21 februarie 2020, Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) din Romania ca cel mai nou membru al miscarii.

ECPM este singurul partid european care promoveaza explicit valorile crestine in politica cu scopul de a crea in Europa guverne drepte, care sa urmareasca justitia, libertatea, pacea si o societate bine ordonata, in care demnitatea umana si drepturile fundamentale sunt respectate, familiile reprezinta o prioritate, persoanele sunt protejate, economiile sunt sustenabile iar cultura si mostenirea crestina sunt prezervate.

ECPM vede Uniunea Europeana ca pe un instrument al pacii si prosperitatii, dar care are nevoie de o reforma serioasa, pentru a facilita cresterea economica, solidaritatea si diversitatea intr-un mod mai eficient.

ECPM sustine ideea de a se da inapoi guvernelor si parlamentelor nationale mai multa libertate, reducand birocratia UE si controlul asupra statelor nationale, crescand in acelasi timp cooperarea dintre statele suverane.

Fondat in 2005, ECPM a devenit partid european in 2010. La momentul actual, numara mai mult de 40 membri individuali ai parlamentelor nationale si regionale, 18 partide membre, 30 de organizatii asociate din toata Europa si 3 mandate in actualul Parlament European.

ECPM saluta reinnoirea parteneriatului cu PNTCD Romania avand in vedere ca cele doua partide, care au colaborat in trecut, sustin si promoveaza deopotriva valorile si prioritatile crestin-democrate.

“Suntem foarte fericiti ca PNTCD s-a alaturat partidului si cauzei noastre. Suntem convinsi ca ne aflam in fata unei cooperari fructuoase in anii ce vor urma“, a spus Presedintele ECPM, Branislav Škripek.

Partidul National Taranesc Crestin Democrat – (PNȚCD) este cel mai vechi partid din Romania, originile sale datand de la mijlocul secolului al XIX-lea. Comunistii au scos PNTCD in afara legii in 1947 si i-au arestat pe liderii acestuia, alaturi de alte sute de mii dintre membrii acestuia, dintre care multi au murit in inchisoare. PNTCD a fost primul partid politic inregistrat dupa caderea comunismului in Romania, in 1989.

Cele patru valori de baza ale PNTCD sunt democratia, valorile crestine, patriotismul luminat si dreptatea sociala.

PNTCD este partidul simbol al Romaniei, parte a istoriei noastre moderne, care a participat la toate miscarile politice europene: Revolutia de la 1948, redefinirea Europei ca Europa a natiunilor dupa primul razboi mondial, opozitia impotriva nazismului si comunismului, precum si ocuparii sovietice. A fost partidul care a inceput procesul de integrare al Romaniei in UE si NATO, dupa 1990. Suntem foarte onorati sa fim parte a familiei ECPM si sa construim impreuna, pe bazele comune ale democratiei si valorilor crestine, o Europa mai buna si mai unita, ca o familie a natiunilor“, a spus Aurelian Pavelescu, Presedintele PNTCD.

Comunicatul oficial in limba engleza al ECPM poate fi accesat la adresa: https://ecpm.info/news/pntcd-romania-becomes-the-newest-member-of-ecpm.html

 

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×