Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

7 Februarie 2014

PNŢCD a comemorat, la Sighet, 61 de ani de la dispariţia lui Iuliu Maniu

 

Aurelian Pavelescu: . „Ca și în anii ’50, minciuna, laşitatea, corupţia, incompetenţa, guvernează legile ţării şi guvernează România.(…) Premierul României nu este premierul României, este şeful unui partid corupt care a confiscat statul”

 

Liderii Partidului Național Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) au comemorat vineri, 7 februarie, a.c., la Sighet, 61 de ani de la dispariţia, în închisoarea de la Sighet, a marelui om politic Iuliu Maniu. Preşedintele creştin-democrat Aurelian Pavelescu, alături de prim-vicepreşedintele Vlad Moisescu, de vicepreşedintele partidului, Diana Tuşa şi secretarul general Ioan Mihăilă au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenței şi celula în care s-a stins din viaţă Iuliu Maniu şi au participat la slujba de pomenire oficiată de un sobor de preoţi la Cimitirul Săracilor.

Comemorarea a constituit prilej pentru preşedintele PNŢCD să evoce, în faţa membrilor şi liderilor locali, personalitatea lui Iuliu Maniu şi exemplul său în contextul reconstrucţiei PNȚCD şi a declinului clasei politice. „Ca şi în anii ’50, minciuna, laşitatea, corupţia, incompetenţa, guvernează legile ţării şi guvernează România. Guvernul, Parlamentul nu știu ce au de făcut. Este un haos cu grijă gestionat, menţinut, încurajat. Partidele politice nu sunt partide politice, sunt nişte grupuri de interese economice, nişte găşti care au confiscat statul. Premierul României nu este premierul României, este şeful unui partid corupt care a confiscat statul şi care îşi permite, în fiecare zi, să mintă pe toate posturile de televiziune. Foloseşte legile ţării pentru interese personale şi interese de partid. Ce avem de făcut? Trebuie să venim mai des la celula lui Iuliu Maniu, pentru că acolo avem răspunsul. Dacă PNŢCD va reveni la fondatorii lui, la martirii lui, atunci vom şti ce avem de făcut. Nu mai putem accepta o viaţă politică transformată în divertisment, dispreţ, bătaie de joc” a arătat Aurelian Pavelescu. Preşedintele creştin-democrat a precizat că PNŢCD se află în cursul unui proces de reconstrucţie fundamentală care îl situează acum, la trei luni de la începerea acestuia, la 4% în sondajele de opinie. „Trebuie să dăm un semnal să arătăm că partidul a revenit pe scena politică. Dar, dacă nu credem în idealurile fondatorilor partidului, nu avem ce căuta în partid”, a subliniat Aurelian Pavelescu.

Preşedintele PNŢCD a mai atras atenţia asupra faptului că republica nu este legitimă şi legală, românii nefiind întrebaţi ce formă de guvernământ doresc. „Principiul monarhic izvorăşte din însăşi existenţa şi tradiţia poporului român”, a spus Aurelian Pavelescu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNŢCD, Vlad Moisescu, s-a arătat profund tulburat de vizita la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei. „Sunt tulburat pentru că nu înţeleg ce naţiune a putut permite asta. Lăsând la o parte oamenii politici, acolo au fost închişi elevi, studenţi, academicieni, medici”. Vlad Moisescu a arătat că lipsa valorilor fundamentale, aceleaşi valori în care au crezut şi pe care le-au promovat, uneori cu preţul vieţii, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, a făcut acest lucru posibil. ”România mai are o şansă atâta vreme cât ne vom întoarce la aceste valori”, a conchis prim-vicepreşedintrele PNȚCD.
colaj

 

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×