Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

7 Februarie 2014

PNŢCD a comemorat, la Sighet, 61 de ani de la dispariţia lui Iuliu Maniu

 

Aurelian Pavelescu: . „Ca și în anii ’50, minciuna, laşitatea, corupţia, incompetenţa, guvernează legile ţării şi guvernează România.(…) Premierul României nu este premierul României, este şeful unui partid corupt care a confiscat statul”

 

Liderii Partidului Național Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) au comemorat vineri, 7 februarie, a.c., la Sighet, 61 de ani de la dispariţia, în închisoarea de la Sighet, a marelui om politic Iuliu Maniu. Preşedintele creştin-democrat Aurelian Pavelescu, alături de prim-vicepreşedintele Vlad Moisescu, de vicepreşedintele partidului, Diana Tuşa şi secretarul general Ioan Mihăilă au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenței şi celula în care s-a stins din viaţă Iuliu Maniu şi au participat la slujba de pomenire oficiată de un sobor de preoţi la Cimitirul Săracilor.

Comemorarea a constituit prilej pentru preşedintele PNŢCD să evoce, în faţa membrilor şi liderilor locali, personalitatea lui Iuliu Maniu şi exemplul său în contextul reconstrucţiei PNȚCD şi a declinului clasei politice. „Ca şi în anii ’50, minciuna, laşitatea, corupţia, incompetenţa, guvernează legile ţării şi guvernează România. Guvernul, Parlamentul nu știu ce au de făcut. Este un haos cu grijă gestionat, menţinut, încurajat. Partidele politice nu sunt partide politice, sunt nişte grupuri de interese economice, nişte găşti care au confiscat statul. Premierul României nu este premierul României, este şeful unui partid corupt care a confiscat statul şi care îşi permite, în fiecare zi, să mintă pe toate posturile de televiziune. Foloseşte legile ţării pentru interese personale şi interese de partid. Ce avem de făcut? Trebuie să venim mai des la celula lui Iuliu Maniu, pentru că acolo avem răspunsul. Dacă PNŢCD va reveni la fondatorii lui, la martirii lui, atunci vom şti ce avem de făcut. Nu mai putem accepta o viaţă politică transformată în divertisment, dispreţ, bătaie de joc” a arătat Aurelian Pavelescu. Preşedintele creştin-democrat a precizat că PNŢCD se află în cursul unui proces de reconstrucţie fundamentală care îl situează acum, la trei luni de la începerea acestuia, la 4% în sondajele de opinie. „Trebuie să dăm un semnal să arătăm că partidul a revenit pe scena politică. Dar, dacă nu credem în idealurile fondatorilor partidului, nu avem ce căuta în partid”, a subliniat Aurelian Pavelescu.

Preşedintele PNŢCD a mai atras atenţia asupra faptului că republica nu este legitimă şi legală, românii nefiind întrebaţi ce formă de guvernământ doresc. „Principiul monarhic izvorăşte din însăşi existenţa şi tradiţia poporului român”, a spus Aurelian Pavelescu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNŢCD, Vlad Moisescu, s-a arătat profund tulburat de vizita la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei. „Sunt tulburat pentru că nu înţeleg ce naţiune a putut permite asta. Lăsând la o parte oamenii politici, acolo au fost închişi elevi, studenţi, academicieni, medici”. Vlad Moisescu a arătat că lipsa valorilor fundamentale, aceleaşi valori în care au crezut şi pe care le-au promovat, uneori cu preţul vieţii, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, a făcut acest lucru posibil. ”România mai are o şansă atâta vreme cât ne vom întoarce la aceste valori”, a conchis prim-vicepreşedintrele PNȚCD.
colaj

 

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului!
Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului! Presedintele Partidului Taranesc, cel care, prin fuziune cu Partidul National Roman al lui Iuliu Maniu, a fondat Partidul National Taranesc in 1926. Ion Mihalache face parte din galeria celor mai mari romani ai secolului trecut. Continuatorul traditiei lasate de Constantin Dobrescu, ramane, impreuna cu acesta, fondatorul doctrinei "taraniste" - doctrina nationala pentru care lumea rurala, taranul roman, familia taraneasca traditionala reprezinta realitatea primordiala a poporului roman, izvorul natiunii! Mari oameni de stiinta si carte ai vremii - de la Virgil Madgearu, considerat chiar de Iuliu Maniu principalul doctrinar al PNT-ului, pana la Radulescu Motru si Dimitre Gusti au reprezentat acest curent politic cu o influenta uriasa intre cele doua razboaie. Mihalache a fost liderul politic necontestat al acestei miscari nationale! Ion Mihalache, cu o carisma formidabila, a reusit sa insufleteasca prin discursurile sale pline de emotie si inaltime spirituala, intreaga taranime romana, prin portul sau, prin modestia sa, prin patriotismul sau eroic ramanand in istorie ca exponentul cel mai important al taranimii romane, imaginea sa fiind o adevarata efigie! Incununat si el cu nimbul martiriului, asasinat de comunisti in inchisoarea de la Rm. Sarat, dupa ce refuzase ca, in schimbul liberatii, sa pactizeze cu comunistii! Ucis pentru patrie si credinta! A fost nedreptatit dupa 1990, este si acum. N-a existat interesul politic pentru lumea rurala, modernizarea si organizarea acesteia: Romania NU poate fi o tara prospera si cu adevarat demna fara TARANIMEA ROMANA! O eroare imensa politica, venita chiar si din partea partidului pe care Ion Mihalache l-a fondat! Taranimea a fost abandonata, marea traditie politica dintre cele doua razboie - uitata, iar interesele altora deplin satisfacute: astazi, Romania, care ar putea produce alimente pentru 80.000.000 de oameni, la o populatie de 20.000.000, importa alimente din strainatate in proportie de aproximativ 70%!!! Satele romanesti au fost parasite, confruntandu-ne cu singurul EXOD din istorie! Familiile au fost pulverizate, iar o mare parte din pamant a fost vandut si se vinde in continuare speculatorilor imobiliari din strainatate! Acesta a fost pretul UITARII lui ION MIHALACHE, nu o persoana, ci un simbol! "CINE PUNE URECHEA LA PAMANTUL TARII... IL AUDE. IN LUMINA VEACURILOR ISTORIEI, TARANUL NE-A PASTRAT SANGELE, LIMBA, CREDINTA, SPIRITUL, HOTARELE, TARA." - ION MIHALACHE Sper ca va veni vremea in care Ion Mihalache sa redevina ce-a fost: unul dintre marii invatatori ai natiunii romane!

ion_mihalache_1930s__colorized_by_jecinci_by_jecinci-daelk9t

    Sursa foto:https://jecinci.deviantart.com/art/Ion-Mihalache-1930s-colorized-by-jecinci-629182433
Citeşte


Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat deplânge moartea ultimului Rege al României
 

Captura

  doliu national
Citeşte


PNTCD doreste impacarea membrilor Casei Regale la capataiul Regelui Mihai I al Romaniei
SCRISOARE DESCHISA CATRE CASA REGALA A ROMANIEI In calitate de Presedinte al PNTCD, partidul care, prin marele sau lider refondator - considerat de o mare parte a romanilor cel mai important lider politic al Romaniei dupa 1990 - CORNELIU COPOSU, a militat pentru revenirea la Monahia Constitutionala dupa caderea regimului comunist, ca solutie pentru salvarea si revenirea tarii la normalitate, SOLICIT Casei Regale a Romaniei, tuturor membrilor Familiei regale, in special PRINCIPESEI MARGARETA, care a fost desemnata de Regele Mihai CUSTODE AL COROANEI,

ACUM, ca semn de respect pentru istoria Romaniei; Regele Mihai - care a INDEPLINIT ACTUL SUPREM AL IMPARTASANIEI IN FATA LUI DUMNEZEU - cerand iertare si iertand pe toti in taina spovedaniei, IERTATE FIIND TOATE; in semn de respect pentru BINECREDINCIOSUL POPOR ROMAN, care si-a pus destinul in mainile Regilor Romaniei, multi dintre ei lasandu-si oasele pe campurile de lupta pentru Tara si Coroana, SA CONVOACE SI SA SE INTRUNEASCA DE URGENTA LA CAPATAIUL REGELUI PENTRU O MARE SI DEFINITIVA IMPACARE IN FATA NATIUNII SI A LUI DUMNEZEU! PNTCD, cu toate vicisitudinile care s-au abatut asupra sa, ca si asupra Casei Regale, in vremuri istorice tulburi, la randul sau un simbol national, considera ca numai o astfel de impacare poate vindeca sentimentele ranite ale romanilor in urma incidentelor din ultimii ani si poate reda Casa Regala istoriei si constiintei publice! Pe patul impartasaniei si al iertarii, MAJESTATEA SA, REGELE MIHAI AL ROMANIEI, in fata poporului si a lui Dumnezeu, este singurul care POATE PECETLUI ACEASTA IMPACARE, CA SEMN AL MOSTENIRII PE CARE O LASA ISTORIEI NOASTRE! AURELIAN PAVELESCU, Presedinte PNTCD https://www.petitieonline.com/pntcd_doreste_impacarea_membrilor_casei_regale_la_capataiul_regel#form

Familia-Regala-a-Romaniei-25oct2012


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×