Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

1 Decembrie 2013

Mesajul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat cu ocazia Zilei Naționale a României

Ziua Națională a României marchează atât Marea Unire Națională, înfăptuită la 1 Decembrie 1918, dar este și momentul în care îi cinstim pe cei care, de-a lungul anilor, au contribuit la formarea statului național, a poporului român și a spiritualității sale.

Este momentul în care ne aducem aminte de marele om și lider țărănist, Iuliu Maniu, organizator al Marii Adunări care a decis unirea Transilvaniei cu Regatul României, și de cuvintele sale memorabile, rostite la Alba Iulia: „Privim în înfăptuirea unității noastre naționale ca la un triumf al libertății românești”.

Este momentul în care ne amintim de testamentul extraordinar lăsat moștenire de creatorii Marii Uniri și pe care avem datoria morală de a-l prețui și a-l duce mai departe generațiilor viitoare.

Momentul 1 Decembrie 1918 a reprezentat și reprezintă cea mai puternică unire de forțe și de voință, pentru realizarea unui ideal național. Acest act unic în istoria românilor a fost posibil grație sacrificiului unor oameni politici excepționali, care au pus interesul unei națiuni deasupra oricărui interes personal. Acesta este modelul pe care trebuie să îl transmitem mai departe generațiilor viitoare și acestea sunt valorile care trebuie să ne ghideze și pe noi: onoare, demnitate, loialitate.

1 Decembrie este ziua în care ne amintim că avem toate motivele să fim mândri de ceea ce suntem şi de ceea ce putem face.

Trecutul este important. Trecutul este important pentru că ne legitimează, pentru că ne-a făcut ceea ce suntem. Dar trecutul este important mai ales pentru viitor. Nu putem construi viitorul dacă ne ignorăm trecutul, dacă nu învățăm din bunele şi din relele trecutului.

1 Decembrie este ziua în care, privind spre trecut, învăţăm ceea ce avem de făcut în viitor, pentru a le da copiilor noştri şansa de a trăi într-o ţară liberă, prosperă şi demnă. În România noastră!

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Aurelian Pavelescu,
Președintele PNȚCD

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×