Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

14 Decembrie 2013

Liderii PNȚCD s-au reunit la Brașov pentru a lansa un apel la reconstrucția și renașterea partidului

photo 2

Aurelian Pavelescu: USL s-a născut, s-a constituit pentru a prelua Justiția și pentru a-i scăpa pe membrii penali de partid de pușcărie. Aceasta a fost geneza acestei construcții de tip mafiot. PNȚCD vrea să prezinte oamenilor o ofertă cinstită, sinceră și puternică și are nevoie de votul lor pentru a a începe reconstrucția statului de drept

„Trebuie să devenim vehiculul politic al oamenilor hanici, al celor care produc. Mecanismele de corupție, de tip oligarhic, de furt, trebuie denunțate și abandonate. Vrem să prezentăm oamenilor o ofertă cinstită, sinceră și puternică și avem nevoie de votul lor pentru a merge în Parlament în 2016 și pentru a începe reconstrucția statului de drept”. Declarația a fost făcută de președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, în discursul susținut, sâmbătă, 14 decembrie a.c., în cadrul Adunării Generale a membrilor și simpatizanților PNȚCD Brașov.

Liderul creștin democrat a arătat că PNȚCD este alternativa reală la actuala clasă politică în care oamenii nu mai au încredere, pentru că a dovedit lipsă totală de responsabilitate și dispreț față de români. ”Un act samavolnic grav, comparabil cu ceea ce s-a întâmplat la mineriada din ’90” – a caracterizat Aurelian Pavelescu modificările operate, în această săptămână, de parlamentarii puterii, la Codul Penal. „USL s-a născut, s-a constituit pentru a prelua Justiția și pentru a-i scăpa pe membrii penali de partid de pușcărie. Acesta a fost principalul obiectiv pentru care s-a născut USL. Aceasta a fost geneza acestei construcții de tip mafiot. Consecințele pentru țară sunt devastatoare. USL nu are nicio limită în a folosi orice mijloace pentru a-și salva averile și a se salva de pușcărie. Trebuie să opunem acestei forțe brute simbolistica noastră”, a spus președintele PNȚCD.

Aurelian Pavelescu a afirmat că PNȚCD a pornit un proces de relansare, de reconstrucție fondat pe principiile vechi, întemeietoare ale partidului: națiune, mesaj creștin și tema noastră primordială de a salvgarda democrația. „Mesajul nostru economic este unul de dreapta. România nu poate fi salvată decât de românii care produc plus-valoare, românii care contribuie, prin munca lor, la realizarea PIB-ului. Acești români sunt copleșiți de o fiscalitate care omoară exact această clasă care produce. Un stat care percepe un impozit de 80% celor care muncesc este un stat nedrept, clientelar și asistențial. Un asemenea stat este necompetitiv în Uniunea Europeană, trebuie să dispară”, a spus președintele PNȚCD.

Liderul creștin-democrat a mai precizat că PNȚCD va continua testamentul lăsat de marele om politic Corneliu Coposu, acela de a nu renunța la schimbarea formei de guvernământ. În acest scop, a spus Aurelian Pavelescu, obiectivul PNȚCD pe termen mediu și lung este acela de a reveni la monarhia constituțională și de a face un referendum pe această temă. În finalul discursului său, Aurelian Pavelescu a lansat un apel pentru reactivarea PNȚCD: „Sunt mulți tărăniști care au pierdut legătura cu partidul, trebuie rechemați sub steagul partidului. De asemenea, doresc sa deschidem partidul către tineri și către oameni noi”.

Invitat la reunine, președintele Consilului Consultativ al Inițiativei România Liberală, Andrei Chiliman, a ținut să sublinieze faptul că singurul partid de pe scena politică care și-a păstrat valorile de bază nealterate este PNȚCD, toate celelalte formațiuni abandonând principii și valori esențiale precum democrația de tip occidental care se bazează pe independența și puterea Justiției. „În momentul în care încerci să amputezi Justiția, să amputezi mecanismele și instituțiile de control ale integrității celor care sunt aleși, dai o lovitură mortală democrației. Distrugerea Agenției Naționale de Integritate, scoaterea unor categorii de aleși de sub controlul acestei instituții, toate acestea nu sunt de fapt decât un pas mărunt spre o formă de autoritarism care este ultimul lucru de care avem acum nevoie în România după o lungă perioadă de comunism”.

Andrei Chiliman a mai arătat că, în acest moment, România este sufocată de guvernarea de stânga care nu poate să facă altceva decât să cheltuie bani și, pentru a-i obține, introduce taxe, impozite noi. „Este o formă de hoție a unui guvern incapabil să producă dezvoltare economică și nu poate să o facă pentru că este incompetent în acest domeniu. Împreună cu IRL, vom crea un proiect pentru România, fundamentat pe libertate și morală creștină, revigorarea spirtului național și pe dezvoltarea unui mediu de afaceri care să conducă cu adevărat la bunăstare în România”, a spus liderul IRL. „Guvernul își aduce funia de acasă, să facem gestul creștinesc de a le întinde săpunul. Să le dăm șansa să își ducă prostiile până la capăt, pentru că publicul nu este atât de naiv să nu sesizeze ceea ce se întâmplă pe scena politică”, a susținut și președitele filialei Brașov a Inițiativei România Liberală, Horia Salcă.

La rândul său, președintele organizației județene Brașov a PNȚCD, Daniel Vereș, a arătat, în discursul său, că PNȚCD trebuie să renască pentru un Brașov care are potențial, dar care a fost gestionat în mod necorespunzător de actorii politici. „Brașovul poate fi cel mai bun motor turistic al țării. În județul nostru există potențial pentru turism de nivel european. Nu există, însă, infrastructură. Aeroportul Brașov a devenit o himeră, domeniul schiabil imaginat de primar a rămas la fel de lipsit de orizont precum bugetul său secătuit de interesele lui de grup”, a arătat Daniel Vereș.

Vicepreședintele PNȚCD, deputatul Diana Tușa și-a exprimat convingerea că partidul este obligat să renască pentru a păstra România pe traiectoria europeană. „Vă rog să le spuneți tuturor că PNȚCD are soluții pentru criza morală în care se zbate România, PNȚCD are soluții economice și, mai mult decât atât, are soluții pentru criza instituțională. Avem o datorie nu numai față de înaintașii noștri, ci și față de copii noștri. Haideți să împlinim această datorie”, a conchis Diana Tușa.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


PNTCD in fata UE si SUA

Iata o chestiune pe care vreau s-o clarific. Este adevarat ca intre UE si SUA lui Trump s-a declansat un conflict politic si economic. Nu doar cu privire la finantarea NATO, de care a vorbit Trump inca din campania electorala, dar si cu privire la Acordul climatic si politicile protectioniste pe care le-a promis Trump, care ar putea afecta puternic interesele economice ale statelor din UE. PPE, in numele UE, a reactionat agresiv, declarand razboi lui Trump. Chiar la Adunarea generala la care am participat, cel care a exprimat pozitia in mod transant, Secretarul General Isturiz Lopez, a chemat la solidaritate toate partidele nationale din PPE impotriva lui Trump, printr-un plan economic comun de riposta a UE la SUA.
PNTCD nu se va folosi politic si electoral de acest urias conflict, chiar in situatia in care nu agreaza politici majore ale PPE, fapt pentru care am si fost executati, cum stiti. PNTCD, ca partid simbol al romanilor, intelege sa se pozitioneze dupa alt criteriu: interesul Romaniei inainte de toate, dar si al Europei. Dar nu Europa cum o vede PPE! Este dincolo de orice discutie ca nu am agreat si nu agreem pozitia PPE fata de SUA, de beligeranta si, pe de alta parte, ca vedem in SUA partenerul privilegiat! Ca interesele de securitate ale noastre sunt comune cu ale SUA, iar din acestea deriva si politicile conexe. Dar asta nu inseamna ca logica politica este ori - ori, ori UE, ori SUA. Aceasta opozitie nu exista de fapt: facem cu totii parte din aceeasi civilizatie si cultura a lumii libere si democratice. Va fi extrem de dificil de gestionat o asemenea stare de fapt cand ai o clasa politica bolnava. Sper, in acelasi timp, pentru binele comun, ca PPE sa gaseasca alte solutii, daca nu doresc ca UE sa fie pur si simplu pusa intre paranteze de formiabila forta a SUA. S-a dovedit ca europenii nu au reusit sa prospere si sa-si mentina echilibrele fara SUA si, cu atat mai mult, impotriva SUA! Imi exprim totusi neincrederea ca un partid fara viziune ca PPE va fi in stare sa inteleaga acest deziderat major. Cu atat mai mult PNL, un partid care se conformeza total politicii extrem de periculoase a PPE.

Aurelian PAVELESCU,

Președinte PNȚCD

18951219_438822263147294_8634661518933608312_n     18952898_438822269813960_836459393053810150_n

19030630_438822273147293_7090163152990431314_n


Citeşte


Act ticalos al Partidului Popular European: executia de tip bolsevic a singurului partid crestin-democrat din Romania: PNTCD! Mergem mai departe!
Halucinant: in urma cu doua zile am fost contactat telefonic de sefa de cabinet a Presedintelui PPE, Joseph Daul, care mi-a comunicat ca mi-a fost transmis un e-mail de catre Daul prin care sunt anuntat ca PNTCD este propus spre excludere! Sumar, in e-mail apareau doua informatii false: prima, ca PNTCD n-ar mai fi intrat in parlament din 2000, a doua ca am intarziat plata cotizatiei. Am transmis imediat informatiile corecte, prima ca PNTCD a intrat in parlament in 2012, a doua, ca partidul isi platise, in urma cu o luna cotizatia chiar si in avans pe anul in curs. Am fost invitat la sedinta bordului PPE, urmata de sedinta Adunarii Generale, in care urma votul. In Presidency aduc la cunostinta erorile si am o ampla expunere a semnificatiei partidului: singurul partid care nu a facut niciodata alianta cu fostii comunisti (apasand pe ideea ca toate celelalte partide ale dreptei au fost la guvernare cu ei si, daca am fi acceptat si noi, PNTCD nu s-ar fi gasit in situatia dificila de azi); ca am acces in PPE din 1987, in ilegalitate; ca masurile din guvernarea 1996 - 2000 au indreptat tara catre UE si NATO, masuri nepopulare, care au condus la votul dur al populatiei impotriva PNTCD; ca am suferit si suferim izolarea si blocarea accesului la orice resursa financiara, inclusiv cenzura mediatica; ca partidul este singurul crestin-democrat din Romania, traditia PPE; ca dorim sa pastram aceasta uriasa mostenire pentru viitor si facem eforturi uriase de salvare a brandului si partidului pe vechile principii, de salavare a democratiei. Raspunsul? Secretarul General Isturiz Lopez, vadit incurcat, face un elogiu formidabil partidului, insistand ca, indiferent de votul din Adunarea Generala, sa ramanem in Internationala Crestin-Democrata. La iesire mea din sedinta, delir: aproape toti membri conducerii PPE m-au aplaudat intens! Urmeaza Adunarea Generala, pentru vot. Ajunsi la ordinea de zi, unul dintre vicepresedinti ma anunta ca am voie sa vorbesc 4 minute. Insist sa dezvolt. Aceleasi argumente pe scurt, informez ca a fost vorba despre informatii gresite: sunt intrerupt si mi se invoca faptul ca as fi facut alianta cu ANR, motiv care nu aparea in motivatia oficiala. Doresc sa indic faptul ca, pe de o parte, nu a fost o alianta, pe de alta parte de ce mi s-ar reprosa aceasta, cu candidatul de cateva zile la Primarie al PNL? Nu sunt lasat sa vorbesc: membrii Adunarii, care, in buna parte, fusesera prelucrati, nu trebuiau sa auda disertatia mea! Halucinant: vot masiv pentru excludere, cu nemtii de la CDU in bloc, primii, cei care dau de obicei tonul. Lopez nu se poate uita in ochii mei, iar Daul incearca sa ma consoleze. Auzisem cu cateva ore inainte, de la unii amici care cunosc indeaproape mersul la PPE, ca sunt mari presiuni... PNTCD, primul partid romanesc din PPE, din 1997, fara dreptul de a vorbi, de a se apara, a fost executat in stil bolsevic. Cu siguranta este vorba despre pozitia partidului impotriva politicii de migratie a PPE, de opiniile PNTCD impotriva politicilor anti-nationale venite de la Bruxelles, de la avertismentele ca PPE este vazut in Romania cu ochi rai de populatie, dupa o politica de austeritate devastatoare, de incalcarea principiilor democratice. PPE, vechiul partid al fondatorilor, a incetat sa mai existe de ceva vreme, principiile constitutive au fost total abandonate. Azi, partidul este un conglomerat de socialisti, liberali, conservatori si liber-schimbisti. Astazi, partidul acesta, responsabil de criza uriasa in care a adus Europa, si-a executat ultima amintire, a Europei principiilor si moralitatii! In Romania nu a mai ramas in PPE niciun partid crestin-democrat. Atunci, de ce sa mai fi ramas?Am o satisfactie: PNTCD a fost executat in stilul bolsevic si asta este dovada suprema a faptului ca se stiu vinovati, ca sunt impotriva adevarului. Or, nimeni nu poate fi impotriva adevarului. Vom merge mai departe, cu atat mai curajos, nu ne vom abate de la principiile democratiei si libertatii!

Presedinte PNTCD, Aurelian Pavelescu

18922519_457579181259679_2943070859362384011_o


Citeşte


Aducem la cunoștință publică mandatarii financiari desemnați la nivel național care participă la alegerile locale din 11 Iunie 2017
În conformitate cu prevederile L115/2015 coroborat cu L334/2006 aducem la cunoștință publică mandatarii financiari desemnați la nivel național care participă la alegerile locale din 11 Iunie 2017 Mandatar Financiar Coordonator - Florescu Stefan Daniel Organizația Județeană PNȚCD Bacău - Mandatar financiar S.C. Centrul De Servicii Pentru Management Public Si Privat S.R.L. Bacau/Prăjișteanu Anișoara
Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×