Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

14 Decembrie 2013

Liderii PNȚCD s-au reunit la Brașov pentru a lansa un apel la reconstrucția și renașterea partidului

photo 2

Aurelian Pavelescu: USL s-a născut, s-a constituit pentru a prelua Justiția și pentru a-i scăpa pe membrii penali de partid de pușcărie. Aceasta a fost geneza acestei construcții de tip mafiot. PNȚCD vrea să prezinte oamenilor o ofertă cinstită, sinceră și puternică și are nevoie de votul lor pentru a a începe reconstrucția statului de drept

„Trebuie să devenim vehiculul politic al oamenilor hanici, al celor care produc. Mecanismele de corupție, de tip oligarhic, de furt, trebuie denunțate și abandonate. Vrem să prezentăm oamenilor o ofertă cinstită, sinceră și puternică și avem nevoie de votul lor pentru a merge în Parlament în 2016 și pentru a începe reconstrucția statului de drept”. Declarația a fost făcută de președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, în discursul susținut, sâmbătă, 14 decembrie a.c., în cadrul Adunării Generale a membrilor și simpatizanților PNȚCD Brașov.

Liderul creștin democrat a arătat că PNȚCD este alternativa reală la actuala clasă politică în care oamenii nu mai au încredere, pentru că a dovedit lipsă totală de responsabilitate și dispreț față de români. ”Un act samavolnic grav, comparabil cu ceea ce s-a întâmplat la mineriada din ’90” – a caracterizat Aurelian Pavelescu modificările operate, în această săptămână, de parlamentarii puterii, la Codul Penal. „USL s-a născut, s-a constituit pentru a prelua Justiția și pentru a-i scăpa pe membrii penali de partid de pușcărie. Acesta a fost principalul obiectiv pentru care s-a născut USL. Aceasta a fost geneza acestei construcții de tip mafiot. Consecințele pentru țară sunt devastatoare. USL nu are nicio limită în a folosi orice mijloace pentru a-și salva averile și a se salva de pușcărie. Trebuie să opunem acestei forțe brute simbolistica noastră”, a spus președintele PNȚCD.

Aurelian Pavelescu a afirmat că PNȚCD a pornit un proces de relansare, de reconstrucție fondat pe principiile vechi, întemeietoare ale partidului: națiune, mesaj creștin și tema noastră primordială de a salvgarda democrația. „Mesajul nostru economic este unul de dreapta. România nu poate fi salvată decât de românii care produc plus-valoare, românii care contribuie, prin munca lor, la realizarea PIB-ului. Acești români sunt copleșiți de o fiscalitate care omoară exact această clasă care produce. Un stat care percepe un impozit de 80% celor care muncesc este un stat nedrept, clientelar și asistențial. Un asemenea stat este necompetitiv în Uniunea Europeană, trebuie să dispară”, a spus președintele PNȚCD.

Liderul creștin-democrat a mai precizat că PNȚCD va continua testamentul lăsat de marele om politic Corneliu Coposu, acela de a nu renunța la schimbarea formei de guvernământ. În acest scop, a spus Aurelian Pavelescu, obiectivul PNȚCD pe termen mediu și lung este acela de a reveni la monarhia constituțională și de a face un referendum pe această temă. În finalul discursului său, Aurelian Pavelescu a lansat un apel pentru reactivarea PNȚCD: „Sunt mulți tărăniști care au pierdut legătura cu partidul, trebuie rechemați sub steagul partidului. De asemenea, doresc sa deschidem partidul către tineri și către oameni noi”.

Invitat la reunine, președintele Consilului Consultativ al Inițiativei România Liberală, Andrei Chiliman, a ținut să sublinieze faptul că singurul partid de pe scena politică care și-a păstrat valorile de bază nealterate este PNȚCD, toate celelalte formațiuni abandonând principii și valori esențiale precum democrația de tip occidental care se bazează pe independența și puterea Justiției. „În momentul în care încerci să amputezi Justiția, să amputezi mecanismele și instituțiile de control ale integrității celor care sunt aleși, dai o lovitură mortală democrației. Distrugerea Agenției Naționale de Integritate, scoaterea unor categorii de aleși de sub controlul acestei instituții, toate acestea nu sunt de fapt decât un pas mărunt spre o formă de autoritarism care este ultimul lucru de care avem acum nevoie în România după o lungă perioadă de comunism”.

Andrei Chiliman a mai arătat că, în acest moment, România este sufocată de guvernarea de stânga care nu poate să facă altceva decât să cheltuie bani și, pentru a-i obține, introduce taxe, impozite noi. „Este o formă de hoție a unui guvern incapabil să producă dezvoltare economică și nu poate să o facă pentru că este incompetent în acest domeniu. Împreună cu IRL, vom crea un proiect pentru România, fundamentat pe libertate și morală creștină, revigorarea spirtului național și pe dezvoltarea unui mediu de afaceri care să conducă cu adevărat la bunăstare în România”, a spus liderul IRL. „Guvernul își aduce funia de acasă, să facem gestul creștinesc de a le întinde săpunul. Să le dăm șansa să își ducă prostiile până la capăt, pentru că publicul nu este atât de naiv să nu sesizeze ceea ce se întâmplă pe scena politică”, a susținut și președitele filialei Brașov a Inițiativei România Liberală, Horia Salcă.

La rândul său, președintele organizației județene Brașov a PNȚCD, Daniel Vereș, a arătat, în discursul său, că PNȚCD trebuie să renască pentru un Brașov care are potențial, dar care a fost gestionat în mod necorespunzător de actorii politici. „Brașovul poate fi cel mai bun motor turistic al țării. În județul nostru există potențial pentru turism de nivel european. Nu există, însă, infrastructură. Aeroportul Brașov a devenit o himeră, domeniul schiabil imaginat de primar a rămas la fel de lipsit de orizont precum bugetul său secătuit de interesele lui de grup”, a arătat Daniel Vereș.

Vicepreședintele PNȚCD, deputatul Diana Tușa și-a exprimat convingerea că partidul este obligat să renască pentru a păstra România pe traiectoria europeană. „Vă rog să le spuneți tuturor că PNȚCD are soluții pentru criza morală în care se zbate România, PNȚCD are soluții economice și, mai mult decât atât, are soluții pentru criza instituțională. Avem o datorie nu numai față de înaintașii noștri, ci și față de copii noștri. Haideți să împlinim această datorie”, a conchis Diana Tușa.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului!
Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului! Presedintele Partidului Taranesc, cel care, prin fuziune cu Partidul National Roman al lui Iuliu Maniu, a fondat Partidul National Taranesc in 1926. Ion Mihalache face parte din galeria celor mai mari romani ai secolului trecut. Continuatorul traditiei lasate de Constantin Dobrescu, ramane, impreuna cu acesta, fondatorul doctrinei "taraniste" - doctrina nationala pentru care lumea rurala, taranul roman, familia taraneasca traditionala reprezinta realitatea primordiala a poporului roman, izvorul natiunii! Mari oameni de stiinta si carte ai vremii - de la Virgil Madgearu, considerat chiar de Iuliu Maniu principalul doctrinar al PNT-ului, pana la Radulescu Motru si Dimitre Gusti au reprezentat acest curent politic cu o influenta uriasa intre cele doua razboaie. Mihalache a fost liderul politic necontestat al acestei miscari nationale! Ion Mihalache, cu o carisma formidabila, a reusit sa insufleteasca prin discursurile sale pline de emotie si inaltime spirituala, intreaga taranime romana, prin portul sau, prin modestia sa, prin patriotismul sau eroic ramanand in istorie ca exponentul cel mai important al taranimii romane, imaginea sa fiind o adevarata efigie! Incununat si el cu nimbul martiriului, asasinat de comunisti in inchisoarea de la Rm. Sarat, dupa ce refuzase ca, in schimbul liberatii, sa pactizeze cu comunistii! Ucis pentru patrie si credinta! A fost nedreptatit dupa 1990, este si acum. N-a existat interesul politic pentru lumea rurala, modernizarea si organizarea acesteia: Romania NU poate fi o tara prospera si cu adevarat demna fara TARANIMEA ROMANA! O eroare imensa politica, venita chiar si din partea partidului pe care Ion Mihalache l-a fondat! Taranimea a fost abandonata, marea traditie politica dintre cele doua razboie - uitata, iar interesele altora deplin satisfacute: astazi, Romania, care ar putea produce alimente pentru 80.000.000 de oameni, la o populatie de 20.000.000, importa alimente din strainatate in proportie de aproximativ 70%!!! Satele romanesti au fost parasite, confruntandu-ne cu singurul EXOD din istorie! Familiile au fost pulverizate, iar o mare parte din pamant a fost vandut si se vinde in continuare speculatorilor imobiliari din strainatate! Acesta a fost pretul UITARII lui ION MIHALACHE, nu o persoana, ci un simbol! "CINE PUNE URECHEA LA PAMANTUL TARII... IL AUDE. IN LUMINA VEACURILOR ISTORIEI, TARANUL NE-A PASTRAT SANGELE, LIMBA, CREDINTA, SPIRITUL, HOTARELE, TARA." - ION MIHALACHE Sper ca va veni vremea in care Ion Mihalache sa redevina ce-a fost: unul dintre marii invatatori ai natiunii romane!

ion_mihalache_1930s__colorized_by_jecinci_by_jecinci-daelk9t

    Sursa foto:https://jecinci.deviantart.com/art/Ion-Mihalache-1930s-colorized-by-jecinci-629182433
Citeşte


Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat deplânge moartea ultimului Rege al României
 

Captura

  doliu national
Citeşte


PNTCD doreste impacarea membrilor Casei Regale la capataiul Regelui Mihai I al Romaniei
SCRISOARE DESCHISA CATRE CASA REGALA A ROMANIEI In calitate de Presedinte al PNTCD, partidul care, prin marele sau lider refondator - considerat de o mare parte a romanilor cel mai important lider politic al Romaniei dupa 1990 - CORNELIU COPOSU, a militat pentru revenirea la Monahia Constitutionala dupa caderea regimului comunist, ca solutie pentru salvarea si revenirea tarii la normalitate, SOLICIT Casei Regale a Romaniei, tuturor membrilor Familiei regale, in special PRINCIPESEI MARGARETA, care a fost desemnata de Regele Mihai CUSTODE AL COROANEI,

ACUM, ca semn de respect pentru istoria Romaniei; Regele Mihai - care a INDEPLINIT ACTUL SUPREM AL IMPARTASANIEI IN FATA LUI DUMNEZEU - cerand iertare si iertand pe toti in taina spovedaniei, IERTATE FIIND TOATE; in semn de respect pentru BINECREDINCIOSUL POPOR ROMAN, care si-a pus destinul in mainile Regilor Romaniei, multi dintre ei lasandu-si oasele pe campurile de lupta pentru Tara si Coroana, SA CONVOACE SI SA SE INTRUNEASCA DE URGENTA LA CAPATAIUL REGELUI PENTRU O MARE SI DEFINITIVA IMPACARE IN FATA NATIUNII SI A LUI DUMNEZEU! PNTCD, cu toate vicisitudinile care s-au abatut asupra sa, ca si asupra Casei Regale, in vremuri istorice tulburi, la randul sau un simbol national, considera ca numai o astfel de impacare poate vindeca sentimentele ranite ale romanilor in urma incidentelor din ultimii ani si poate reda Casa Regala istoriei si constiintei publice! Pe patul impartasaniei si al iertarii, MAJESTATEA SA, REGELE MIHAI AL ROMANIEI, in fata poporului si a lui Dumnezeu, este singurul care POATE PECETLUI ACEASTA IMPACARE, CA SEMN AL MOSTENIRII PE CARE O LASA ISTORIEI NOASTRE! AURELIAN PAVELESCU, Presedinte PNTCD https://www.petitieonline.com/pntcd_doreste_impacarea_membrilor_casei_regale_la_capataiul_regel#form

Familia-Regala-a-Romaniei-25oct2012


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×