Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

14 Decembrie 2013

Liderii PNȚCD s-au reunit la Brașov pentru a lansa un apel la reconstrucția și renașterea partidului

photo 2

Aurelian Pavelescu: USL s-a născut, s-a constituit pentru a prelua Justiția și pentru a-i scăpa pe membrii penali de partid de pușcărie. Aceasta a fost geneza acestei construcții de tip mafiot. PNȚCD vrea să prezinte oamenilor o ofertă cinstită, sinceră și puternică și are nevoie de votul lor pentru a a începe reconstrucția statului de drept

„Trebuie să devenim vehiculul politic al oamenilor hanici, al celor care produc. Mecanismele de corupție, de tip oligarhic, de furt, trebuie denunțate și abandonate. Vrem să prezentăm oamenilor o ofertă cinstită, sinceră și puternică și avem nevoie de votul lor pentru a merge în Parlament în 2016 și pentru a începe reconstrucția statului de drept”. Declarația a fost făcută de președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, în discursul susținut, sâmbătă, 14 decembrie a.c., în cadrul Adunării Generale a membrilor și simpatizanților PNȚCD Brașov.

Liderul creștin democrat a arătat că PNȚCD este alternativa reală la actuala clasă politică în care oamenii nu mai au încredere, pentru că a dovedit lipsă totală de responsabilitate și dispreț față de români. ”Un act samavolnic grav, comparabil cu ceea ce s-a întâmplat la mineriada din ’90” – a caracterizat Aurelian Pavelescu modificările operate, în această săptămână, de parlamentarii puterii, la Codul Penal. „USL s-a născut, s-a constituit pentru a prelua Justiția și pentru a-i scăpa pe membrii penali de partid de pușcărie. Acesta a fost principalul obiectiv pentru care s-a născut USL. Aceasta a fost geneza acestei construcții de tip mafiot. Consecințele pentru țară sunt devastatoare. USL nu are nicio limită în a folosi orice mijloace pentru a-și salva averile și a se salva de pușcărie. Trebuie să opunem acestei forțe brute simbolistica noastră”, a spus președintele PNȚCD.

Aurelian Pavelescu a afirmat că PNȚCD a pornit un proces de relansare, de reconstrucție fondat pe principiile vechi, întemeietoare ale partidului: națiune, mesaj creștin și tema noastră primordială de a salvgarda democrația. „Mesajul nostru economic este unul de dreapta. România nu poate fi salvată decât de românii care produc plus-valoare, românii care contribuie, prin munca lor, la realizarea PIB-ului. Acești români sunt copleșiți de o fiscalitate care omoară exact această clasă care produce. Un stat care percepe un impozit de 80% celor care muncesc este un stat nedrept, clientelar și asistențial. Un asemenea stat este necompetitiv în Uniunea Europeană, trebuie să dispară”, a spus președintele PNȚCD.

Liderul creștin-democrat a mai precizat că PNȚCD va continua testamentul lăsat de marele om politic Corneliu Coposu, acela de a nu renunța la schimbarea formei de guvernământ. În acest scop, a spus Aurelian Pavelescu, obiectivul PNȚCD pe termen mediu și lung este acela de a reveni la monarhia constituțională și de a face un referendum pe această temă. În finalul discursului său, Aurelian Pavelescu a lansat un apel pentru reactivarea PNȚCD: „Sunt mulți tărăniști care au pierdut legătura cu partidul, trebuie rechemați sub steagul partidului. De asemenea, doresc sa deschidem partidul către tineri și către oameni noi”.

Invitat la reunine, președintele Consilului Consultativ al Inițiativei România Liberală, Andrei Chiliman, a ținut să sublinieze faptul că singurul partid de pe scena politică care și-a păstrat valorile de bază nealterate este PNȚCD, toate celelalte formațiuni abandonând principii și valori esențiale precum democrația de tip occidental care se bazează pe independența și puterea Justiției. „În momentul în care încerci să amputezi Justiția, să amputezi mecanismele și instituțiile de control ale integrității celor care sunt aleși, dai o lovitură mortală democrației. Distrugerea Agenției Naționale de Integritate, scoaterea unor categorii de aleși de sub controlul acestei instituții, toate acestea nu sunt de fapt decât un pas mărunt spre o formă de autoritarism care este ultimul lucru de care avem acum nevoie în România după o lungă perioadă de comunism”.

Andrei Chiliman a mai arătat că, în acest moment, România este sufocată de guvernarea de stânga care nu poate să facă altceva decât să cheltuie bani și, pentru a-i obține, introduce taxe, impozite noi. „Este o formă de hoție a unui guvern incapabil să producă dezvoltare economică și nu poate să o facă pentru că este incompetent în acest domeniu. Împreună cu IRL, vom crea un proiect pentru România, fundamentat pe libertate și morală creștină, revigorarea spirtului național și pe dezvoltarea unui mediu de afaceri care să conducă cu adevărat la bunăstare în România”, a spus liderul IRL. „Guvernul își aduce funia de acasă, să facem gestul creștinesc de a le întinde săpunul. Să le dăm șansa să își ducă prostiile până la capăt, pentru că publicul nu este atât de naiv să nu sesizeze ceea ce se întâmplă pe scena politică”, a susținut și președitele filialei Brașov a Inițiativei România Liberală, Horia Salcă.

La rândul său, președintele organizației județene Brașov a PNȚCD, Daniel Vereș, a arătat, în discursul său, că PNȚCD trebuie să renască pentru un Brașov care are potențial, dar care a fost gestionat în mod necorespunzător de actorii politici. „Brașovul poate fi cel mai bun motor turistic al țării. În județul nostru există potențial pentru turism de nivel european. Nu există, însă, infrastructură. Aeroportul Brașov a devenit o himeră, domeniul schiabil imaginat de primar a rămas la fel de lipsit de orizont precum bugetul său secătuit de interesele lui de grup”, a arătat Daniel Vereș.

Vicepreședintele PNȚCD, deputatul Diana Tușa și-a exprimat convingerea că partidul este obligat să renască pentru a păstra România pe traiectoria europeană. „Vă rog să le spuneți tuturor că PNȚCD are soluții pentru criza morală în care se zbate România, PNȚCD are soluții economice și, mai mult decât atât, are soluții pentru criza instituțională. Avem o datorie nu numai față de înaintașii noștri, ci și față de copii noștri. Haideți să împlinim această datorie”, a conchis Diana Tușa.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×