Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

6 May 2016

Infestarea sistemului spitalicesc prin folosirea dezinfectantilor diluati a adus atingere grava sigurantei nationale a Romaniei

 

 

Infestarea sistemului spitalicesc prin folosirea dezinfectantilor diluati

a adus atingere grava sigurantei nationale a Romaniei

 

Dezvaluirile privind fabricarea si folosirea in sistemul spitalicesc din Romania a unor dezinfectanti diluati, precum si constituirea unei caracatite uriase in jurul acestei afaceri si a unor afaceri conexe, au ingrijorat intreaga populatie a Romaniei.

Situatia, de o gravitate exceptionala, a adus atingere sigurantei nationale a Romaniei in mod efectiv. PNTCD expune mai jos motivele pentru care considera ca a fost afectata siguranta nationala si masurile care urmeaza a fi luate de urgenta:

1)    Producerea si folosirea dezinfectantilor diluati nu se puteau realiza decat prin fapte de coruptie la nivel inalt, fiind vorba despre vulnerabilitatea intregului sistem medical din Romania.

2)    Aceste actiuni infractionale au avut loc intr-o perioada foarte mare de timp, putand vorbi astfel de coruptie institutionalizata si colapsul sistemului medical. Au fost eliminate sistematic toate mecanismele de control statale, inculsiv prin manipularea cadrului legislativ.

3)    Faptul ca persoane cu rol de decizie in stat, inclusiv actualul Ministru al Sanatatii, au avut legaturi, chiar si mediate, cu firma Hexi Pharma, direct responsabila, confirma in mod indubitabil complicitatea la activitatea infractionala la cel mai inalt nivel politic in stat.

4)    Faptul ca Ministerul Public, de la parchetele comune, pana la Directia Nationala Anticoruptie, au fost sesizate si au ignorant sau inchis respectivele dosare, ridica suspiciuni cu privire la complicitatea procurorilor in aceasta mega-retea infractionala.

5)    Consecintele extrem de grave ale acestei afaceri infractionale constau in imbolnavirea in masa a populatiei, precum si provocarea de decese in masa, la nivel national. Natura si gravitatea faptelor urmeaza a fi incadrate la infractiunile de omor calificat si infractiuni contra umanitatii.

 

In aceasta situatie, de o gravitate extrema, PNTCD solicita:

1)    Demiterea din functie, de indata, a d-lui Achimas Cadariu, Ministrul Sanatatii, asupra caruia planeaza suspiciuni de legaturi cu firma Hexi Pharma.

2)    Dispunerea inceperii urmaririi penale si arestarea preventiva a principalilor responsabili pentru situatia creata, infestarea micorbiana a sistemului spitalicesc fiind confirmata oficial.

3)    Suspendarea din functii, de indata, a tuturor procurorilor de caz care au avut in lucru sesizari cu privire la aceste fapte infractionale si cercetarea lor de catre Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, deschiderea procedurilor de natura penala.

4)    Constituirea unei Comisii de ancheta parlamentara, care sa verifice si sa clarifice toate cauzele care au condus la aceasta situatie, la nivelul tuturor institutiilor responsabile. Aceasta Comisie trebuie sa aiba ca obiectiv aflarea adevarului, adoptarea unei legislatii noi in materie si recastigarea increderii populatiei in sistemul medical din Romania.

 

PNTCD il felicita pe jurnalistul Catalin Tolontan pentru dezvaluirile facute, rodul unei anchete jurnalistice exceptionale.

 

Aurelian Pavelescu,

Presedinte PNTCD

Comunicat-Hexi-Pharma1-page-001

Comunicat-Hexi-Pharma1-page-002

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×