Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

2 Noiembrie 2013

Gheorghe Iancu, vicepreședinte PNȚCD: “Principiile mele sunt profesionalism, respect și smerenie iar acestea se regăsesc în PNȚCD”

mare_iancu

Felicit pe aceșt doi corifei, care s-au luptat ca niște zei din Olimp să realizeze ceea ce vedem noi astăzi, pe sală și pe scenă. Vorbesc de domnul președintele Aurelian Pavelescu și domnul Vlad Moisescu.

Ce m-a adus pe mine într-o asemenea atmosferă politică. În primul rând tatăl meu și în al doilea rând concordanța dintre principiile mele și cele ale partidului. Până în acest moment nu am fost membru al niciunui partid din 1989. M-am gândit însă, întotdeauna la PNȚCD. Nu sunt un om care să meargă ca șarpele, mai ales că mama e de origine sârbă iar tata e moț și am auzit cu mare plăcere despre Maramureș, unde avem rude.

Principiile mele sunt profesionalism, respect și smerenie, cum se zice în limbajul Bisericii Ortodoxe Române. Am constatat că aceste principii se regăsesc și între principiile PNȚCD.

Din 1996 am beneficiat de ceea ce PNȚCD dorea să facă, adică să profesionalizeze statul nostru. Din punctul de vedere al profesorului, actualul stat este un dezastru în toată regula. Fac parte din Comisia care lucrează la Constituție. Cam la jumătatea lucrărilor, n-am mai vrut să mai stau acolo pentru simplu motiv că văd că astăzi se procedează la fel cum s-a procedat în 1991, adică se face o Constituție pentru un om.

În momentul de față, statul nu mai există, există interese private care sunt prezentate ca fiind interese generale. Nu văd un interes general la actuala conducere și nu degeaba am venit cu fața către acest partid care mie mi se pare singurul partid autentic. Vă spun acest lucu gândindu-mă la istoria pe care o are încă de la 1869.

Tatăl meu a fost simpatizant al Partidului Național din Transilvania. Cred în această tradiție și vă spun că măsurile care s-ar dori astăzi a se lua au fost aprobate între cele două guvernări ale PNȚ, printre care și concediul de odihnă plătit. Poate nu se știe dar nu e o măsură de socialistă. A fost propus de Maniu și apoi aprobat de Parlament în perioada de guvernare a PNȚ. Partidul Național nu a avut nicio legătură că nenorocirile care s-au întâmplat în 1907, nici Partida Țărănească, ci totul alt partid care după părerea mea nu are perspectivă.

Vă mulțumesc că m-ați primit într-o familie în care eu mă simt ca acasă din toate punctele de vedere. Probabil mai acasă decât unii dintre dumneavoastră care încercați să intrați. Eu mă simt datorită tatălui meu ca acasă și a principiilor pe care vi le-am spus mai înainte.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×