Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

14 March 2024

Formarea Alianței dintre Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și Partidul România Puternică (PRP)

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), condus de președintele Aurelian Pavelescu, și Partidul România Puternică (PRP), condus de președintele Gabriel Marin, au încheiat un parteneriat politic în vederea constituirii unei alianțe politice, scopul fiind consolidarea unei mișcări suveraniste – conservatoare și naționale.

Alianța reprezintă un pol politic deosebit pentru politica românească. Având ca bază doctrinară principiile ideologice ale celui mai vechi partid de pe scena politică românească, peste care se suprapune suflul nou al PRP, un partid nou, cu largi baze antreprenoriale, ancorat în realitățile economice ale României. Din 7 iunie 2021, PNȚCD este membru al Grupului Suveraniștilor Europeni. Începând cu 2021, PNȚCD revine la linia politică din perioada interbelică, sintetizată de către fondatorul Iuliu Maniu în memorabila frază: „Am fost călăuzit de marile principii cărora le-am închinat lupta vieții mele. Democrație Desăvârșită, Morală Creștină, Patriotism Luminat, Dreptate Socială”.

Alianța România Puternică se dorește o alternativă patriotică și conservatoare la actuala conducere a României, formată din melanjul unor partide diametral opuse ca doctrine politice, dar aduse împreună pentru a putea executa ordinele Bruxelles-ului, ignorând Constituția României și principiul suveranității naționale.

Obiectivul parteneriatului este construirea pe baze politice cu principii conservatoare a unei forțe politice capabile să se opună birocrației bruxelleze. Alianța se definește ca fiind pro europeană, dar consideră că Uniunea Europeană

la acest moment nu mai reprezintă spiritul Tratatelor Europene și ignoră cu desăvârșire principiul egalității statelor membre în luarea deciziei, dezavantajând profund cea mai mare parte a statelor membre.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, consideră că „Încheierea prezentului protocol reprezintă primul pas serios în coagularea pe scena politică a unui proiect suveranist patriotic, cu șanse reale la alegerile din 2024.” „Cu siguranță – spune Aurelian Pavelescu, acesta este doar începutul. Sperăm ca, pe parcurs, să adere la acest proiect toate forțele politice de orientare suveranistă, astfel încât, împreună, să construim o platformă pentru susținerea unui candidat cu șanse la Președinția României”.

Președintele PRP, Gabriel Marin: „Suntem onorați să ne unim forțele cu PNȚCD, un partid cu o istorie atât de bogată, simbol al politicii românești de mai bine de 150 de ani. Împreună, vom reconstrui din temelie democrația, justiția socială și economia națională, o Românie modernă și suverană, care-și va recâștiga demnitatea pe scena internațională. O Românie a românilor, care nu va mai sta în genunchi în fața nimănui și nu va mai accepta să fie victima unei ofensatoare duble măsuri și intereselor globaliste.

Ambele partide au ca obiectiv politic mai larg reprezentarea României în cadrul Uniunii Europene, o reprezentare de orientare națională, prin care România să își recapete locul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, și reformarea Uniunii Europene care, în actualul context geopolitic, pare depășită de provocări, de multe ori lucrând împotriva propriilor cetățeni, indiferent de națiunea din care aceștia fac parte.

Alianța România Puternică se constituie într-o punte între generații și unifică moștenirea istorică, valorile morale și creștine ale PNȚCD cu viziunea modernă, pragmatică a PRP, reprezentând elita patriotică a națiunii. Scopul politic este acela de a construi împreună o Românie puternică, ce trebuie să aparțină națiunii unite și suverane, în care cetățenii români se vor bucura de demnitate și de un viitor prosper pentru ei și familiile lor, într-o Europă a națiunilor.

Prin constituirea Alianței România Puternică, partidele fondatoare își propun unificarea Istoriei, Tradiției și Modernității pentru un alt viitor, pentru o Românie independentă și suverană.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Robert Hristache a fost desemnat președinte al PNȚCD Giurgiu

Joi seară la sediul central al PNȚCD a avut loc ședința de organizare a Organizației Județene a PNȚCD Giurgiu. La ședință au participat președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Secretarul General al PNȚCD Silviu Molnar, precum și membrii PNȚCD ai birourilor de conducere ale organizațiilor locale din județul Giurgiu.

Robert Hristache este fostul vicepreședinte a PMP Giurgiu. Practic, PNȚCD a preluat în rândurile sale membrii organizației județene PMP Giurgiu care au demisionat din PMP nemulțumiți de alianța semnată la nivel central între PMP, Forța Dreptei și USR.

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei PNȚCD și le-a spus celor prezenți că „sunt țărăniști toți cei care înțeleg și respectă principiile de acțiune politică lăsate moștenire de fondatorul partidului Iuliu Maniu: „DEMOCRAȚIE DESĂVÂRȘITĂ MORALA CREȘTINĂ PATRIOTISM LUMINAT DREPTATEA SOCIALĂ”.


Citeşte


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×