Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

9 March 2021

Congres extraordinar PNTCD – "Romania in Europa natiunilor"

La 6 martie 2021 s-a desfasurat la Pitesti Congresul extraordinar al Partidului National Taranesc Crestin Democrat, fiind aleasa motiunea “Romania in Europa natiunilor” reprezentata de Aurelian Pavelescu, presedinte, Cristian Terhes, prim-vicepresedinte, Ioan-Doru Dancus, presedinte al Comitetului National de Conducere, si Agoston Odon, secretar-general.

La acest congres a fost adoptata si o Rezolutie prin care PNTCD isi reafirma pozitia nationala, sociala, crestina si pro-europeana, forurile executive fiind imputernicite sa initieze crearea unui pol politico-civic pentru promovarea intereselor Romaniei.

PNTCD este singurul partid europarlamentar din Romania care sustine respectarea suveranitatii Romaniei intr-o Europa a natiunilor, asa cum a fost gandita de fondatorii partidului si parintii UE.

Prin istoria, principiile si modelele sale, PNTCD este partidul constiintei nationale. Singurul partid care a luat nastere nu din interese de clasa sociala, ci reprezentant al natiunii, atat din mostenirea sa transilvana, ca si a vechiului regat. De aceea, PNTCD este una dintre institutiile suveranitatii nationale, alaturi de biserica, armata si miscarea culturala identitara“, s-a aratat in motiunea “Romania in Europa natiunilor” semnata de Aurelian Pavelescu.

PNTCD este partidul suveranitatii nationale si partidul pro-european simbolic al Romaniei. Inca din anii 30 ai secolului trecut, Iuliu Maniu a vorbit despre nevoia unei Europe a natiunilor – ca si ceilalti lideri macanti, Ion Mihalache, Virgil Madgearu sau Nicolae Titulescu –, inaintea fondatorilor UE in anii 50, Jean Monnet, Robert Schuman, Alcide de Gasperi si Konrad Adenauer. De aceea, dupa caderea comunismului, PNTCD in frunte cu Corneliu Coposu a fost initiatorul aderarii Romaniei la UE. Negocierile au inceput sub semnul crestin-democratiei si parintilor fondatori, pentru o Europa a natiunilor, a credintei in Dumnezeu, familiilor si subsidiaritatii. In ultimele doua decenii UE a parasite, insa, drumul fondatorilor si a instaurat neomarxismul anti-crestin si anti-national, fiind uzurpata suveranitatea popoarelor europene prin stergerea identitatii lor si ruperea de Dumnezeu“, s-a mai aratat in motiune.

Mostenitor al doctrinei sintetizata de Iuliu Maniu – democratie desavarsita, morala crestina, patriotism lumina si dreptate sociala –, PNTCD are datoria sa militeze pentru o Romanie intr-o Europa a natiunilor, pe temelia parintilor fondatori. Noi, romanii, cunoastem mai bine decat vestul ca marxismul nu inseamna decat violenta si primitivism, o doctrina impotriva demnitatii umane. Misiunea PNTCD este de trezire a constiintei nationale intr-o miscare culturala identitara, dupa modelul inaintasilor“, a spus Aurelian Pavelescu in concluzia motiunii.

Europarlamentarul Cristian Terhes, prim-vicepresedintele partidului, dupa ce a explicat cum Romania a negociat in genunchi intrarea in UE si a acceptat neconditionat cererile birocratiei de la Bruxelles care au condus la distrugerea industriei si agriculturii, dar si la exodul a milioane de romani, a spus:

“Poporul tanjeste astazi dupa un partid si lideri care sa se bata pentru ei, sa se bata pentru tara. Acesta este rostul nostru si ceea ce am spus in motiune ca vom face. Dar sa stiti ca nu putem singuri. Este nevoie sa ne unim in jurul unui proiect de tara pentru o Romanie care sa negocieze de la egal la egal si sa nu mai acceptam cu capul plecat ce ne spun altii; pentru o Romanie care cere ce i se cuvine, nici mai mult, dar nici mai putin! Aceasta este misiunea noastra. Sunt convins ca impreuna vom reusi. Va multumesc si Dumnezeu sa ne ajute!”

Sub noua conducere PNTCD va intra intr-un proces de reorganizare interna si deschiderea partidului pentru orice persoana care doreste sa lupte pentru o Romanie suverana intr-o Europa a natiunilor.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×