10 Iulie 2014

Comunicat de presă: PNȚCD sesizează Avocatul Poporului

PNTCD

Conducerea Partidului Național Țărănesc Creștin- Democrat  a sesizat instituția Avocatului Poporului cu privire la neconstituționalitatea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 27/2014.
Experții Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat au descoperit inadvertențele dintre titlul și conținutul OUG-ului respectiv, dovadă a incompetenței și a incoerenței actualei guvernări.
În cauză, ordonanţa de urgenţă a Guvernului a încălcat principiul transparenţei decizionale în administraţia publică, ceea ce echivalează cu încălcarea principiului obligativităţii constituţionale a supremaţiei legii, reglementat de art.1 alin.(5) din Constituţie şi, pe cale de consecinţă, principiul statului de drept reglementat în art.1 alin.(3) din Legea fundamentală.

De asemenea, a fost încălcat dreptul fundamental al cetăţeanului de fi informat în prealabil emiterii unui act normativ, reglementat în art.31 din Constituţie. În acelaşi timp, au fost ignorate şi prevederile art.30 din Constituţie, pentru că cetăţeanul nefiind informat nu a putut să îşi exprime un punct de vedere în legătură cu ordonanţa de urgenţă criticată.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului criticată de neconstituţionalitate a încălcat, în acelaşi timp, şi prevederile art. 10 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale a Consiliului Europei, precum şi toată jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului referitoare la dreptul la informaţie.

Faţă de cele de mai sus, şi mai ales faţă de faptul că prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.27/2014 au fost încălcate dreptul fundamental la informaţie şi libertatea de exprimare, se impune sesizarea de către Avocatul Poporului a Curţii Constituţionale, cu neconstituţionalitatea acestui act normativ care este neconform prevederilor art.1 alin.(3) şi (5), art.30 şi art.31 din Constituţie.

O bună guvernare este o guvernare în care respectul față de lege și coerența sunt criterii sine qua non. Iar PNȚCD, loial tradiției sale istorice, își asumă din Opoziție, rolul de supraveghetor activ al guvernării.

Președinte Aurelian Pavelescu

Vicepreședinte Profesor Dr. Gheorghe Iancu

La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o

Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n

Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4