Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

21 March 2024

COMUNICAT DE PRESĂ: „Ocupăm Bruxellesul!”

Biroul Electoral Central, întrunit în ședința din data de 20 martie 2024, a admis cererea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), condus de președintele Aurelian Pavelescu, și a Partidului România Puternică (PRP), condus de președintele Gabriel Marin, de a forma o alianță electorală pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Alianța reprezintă un pol politic deosebit pentru politica românească. Are ca bază doctrinară principiile ideologice ale PNȚCD, cel mai vechi partid de pe scena politică românească, peste care se suprapune suflul nou al PRP, un partid nou, cu largi baze antreprenoriale, ancorat în realitățile economice ale României.

Din 7 iunie 2021, PNȚCD este membru al Grupului Suveraniștilor Europeni. Începând cu 2021, PNȚCD revine la linia politică din perioada interbelică, sintetizată de către fondatorul Iuliu Maniu în memorabila frază: „Am fost călăuzit de marile principii cărora le-am închinat lupta vieții mele – Democrație Desăvârșită, Morală Creștină, Patriotism Luminat, Dreptate Socială”.

De cealaltă parte, PRP, un partid relativ nou pe scena politică românească, reprezintă o parte importantă a antreprenoriatului românesc, baza sa electorală regăsindu-se în capitalul autohton și inițiativa economică românească.

Alianța România Puternică este soluția patriotică și conservatoare pentru schimbarea actualei puteri, formată din melanjul unor partide diametral opuse ca doctrine politice, dar aduse artificial împreună pentru a putea executa ordinele Bruxelles-ului, ignorând Constituția României și principiul sacru al suveranității naționale.

Obiectivul parteneriatului dintre PNȚCD și PRP este construirea pe baze politice cu principii conservatoare a unei forțe politice capabile să se opună birocrației bruxelleze. Alianța se definește ca fiind pro europeană, dar consideră că Uniunea Europeană la acest moment nu mai reprezintă spiritul Tratatelor Europene și ignoră cu desăvârșire principiul egalității statelor membre în luarea deciziei, dezavantajând profund cea mai mare parte a statelor membre.

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu: „Alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 reprezintă cel mai important moment al istoriei Uniunii Europene. Acum se va hotărî dacă Uniunea Europeană va fi o construcție politică unde decizia aparține statelor suverane, ori va fi o instituție a îngenunchierii din punct de vedere economic și politic a statelor de către dictatura globalistă a Davos-ului.”

Sloganul electoral al Alianței România Puternică este „Ocupăm Bruxellesul!”

Biroul de presă al PNȚCD

București, 21 martie 2024

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Robert Hristache a fost desemnat președinte al PNȚCD Giurgiu

Joi seară la sediul central al PNȚCD a avut loc ședința de organizare a Organizației Județene a PNȚCD Giurgiu. La ședință au participat președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Secretarul General al PNȚCD Silviu Molnar, precum și membrii PNȚCD ai birourilor de conducere ale organizațiilor locale din județul Giurgiu.

Robert Hristache este fostul vicepreședinte a PMP Giurgiu. Practic, PNȚCD a preluat în rândurile sale membrii organizației județene PMP Giurgiu care au demisionat din PMP nemulțumiți de alianța semnată la nivel central între PMP, Forța Dreptei și USR.

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei PNȚCD și le-a spus celor prezenți că „sunt țărăniști toți cei care înțeleg și respectă principiile de acțiune politică lăsate moștenire de fondatorul partidului Iuliu Maniu: „DEMOCRAȚIE DESĂVÂRȘITĂ MORALA CREȘTINĂ PATRIOTISM LUMINAT DREPTATEA SOCIALĂ”.


Citeşte


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte

Facebook




© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×