27 Iulie 2016

COMUNICAT DE PRESA

Astazi a avut loc Comitetul National de Conducere al PNTCD, forul superior al partidului. A participat marea majoritate a liderilor organizatiilor judetene, multi dintre ei membri partidului din anii 90, unii chiar din ianuarie 90. Sunt taranisti care, indiferent de dificultatile prin care a trecut partidul, s-au dedicat principiilor si idealurilor acestuia, situatie neintalnita la niciun alt partid in prezent.

Am convocat CNC, forul membrilor organizatiilor locale, pentru a propune aderarea la Proclamatia din 27 martie a asociatiei “Alianta Noastra”, initiata si condusa de dl. Marian Munteanu. In acelasi timp, pentru a se obtine acordul forului statutar competent, in scopul inceperii negocierilor pentru asocierea PNTCD la platforma civica si politica “Alianta Noastra” condusa de dl. Marian Munteanu.

In urma dezbaterilor, CNC a constatat ca principiile Proclamatiei din 27 martie a “Aliantei Noastre” reflecta deopotriva principiile constitutitve ale PNTCD si PNT istoric, enuntate de Iuliu Maniu: democratie desavarsita, morala crestina, patriotism luminat, dreptate sociala. Astfel, prin vot, CNC al PNTCD a aderat la aceasta Proclamatie.

Fiind nevoie de o constructie politica pentru alegerile parlamentare din toamna – constructie deschisa si altor forte politice si civice -, CNC al PNTCD a hotarat inceperea negocierilor cu “Alianta Noastra” in vederea constituirii acestui nou pol politic, care reprezinta interesele reale ale poporului roman.

Romania are nevoie mai mult ca oricand de aceasta constructie, in care se regaseste cea mai mare parte a electoratului, anume acea parte care doreste o alta cale si un alt destin pentru poporul roman, pentru o Romanie demna si prospera.

Vom comunica presei si opiniei publice, in viitorul apropiat, rezultatul acestor negocieri.

PRESEDINTE PNTCD,
AURELIAN PAVELESCU

Bucuresti, 26 iulie 2016

La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o

Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n

Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4