Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

24 Aprilie 2014

Aurelian Pavelescu: "PSD face campanie electorală prin abuz, folosind instituţiile statului împotriva celorlalte partide politice."

Hotărârea Senatului de a-şi suspenda lucrările până la 25 mai, pentru ca senatorii să folosească resursele umane, materiale şi financiare ale statului în campania electorală pentru Parlamentul European, reprezintă un act flagrant anti-democratic şi anti-constituţional.

Hotărârea încalcă direct art. 61 (1) şi art. 69 (1) din Constituţie, care dispun că parlamentarii, în exercitarea mandatului, sunt în serviciul poporului, iar nu în serviciul partidelor din care fac parte.

PNŢCD avertizează populaţia României, instituţiile europene, ambasada SUA la Bucureşti şi ambasadele statelor membre UE asupra faptului că PSD face campanie electorală ca în anii 1990, prin abuz, folosind instituţiile statului împotriva celorlalte partide politice, partid căruia nu trebuie să-i fie recunoscut statutul de partid european.

Prin Hotărârea Senatului banii publici sunt folosiţi nelegal în campania electorală, iar suspendarea activităţii Camerei Superioare, în plină criză economică, creează o gravă tulburare desfăşurării normale a activității principalei instituţii reprezentative a poporului.

Fac apel la electorat să amendeze prin vot acest atac asupra statului de drept şi să apere ordinea constituţională, compromisă de PSD şi partenerii lui de guvernare.

Aurelian Pavelescu

Preşedintele PNŢCD

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×