Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

3 September 2024

AURELIAN PAVELESCU - PROGRAMUL PREZIDENȚIAL: restaurarea funcției prezidențiale

Rolul preşedintelui este reglementat de Constituție: „Președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate” (art. 80).El nu face parte din nicio putere a statului și veghează atât puterile, cât și societatea.


Când Preşedintele constată că puterile statului încalcă Constituția, cheamă la mediere. Preşedintele mediază “între stat și societate” când conflictul lezează sentimentul de dreptate al societății și slăbeşte dezvoltarea națiunii. Rezultatul medierii este obligatoriu, cu forță constituțională.
Constituția i-a conferit Președintelui și dreptul exclusiv să convoace referendumul în orice probleme de interes național: “Președintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-și exprime, prin referendum, voința cu privire la probleme de interes național.” (art. 90). Referendumul poate fi convocat trecându-se peste mediere, legătura Preşedintelui cu poporul fiind necondiționată.


Preşedintele este cheia de boltă a sistemului nostru constituțional, dă viață Constituției, în semnificația ei de contract social. Legea fundamentală nu este doar o sumă de norme, ci expresia drepturilor și libertăților cetățenilor în manifestarea lor concretă, în procesul de împlinire a voinței poporului. Numai Preşedintele poate aduce împreună puterile statului și societatea.
Statul român şi societatea se află azi în cel mai puternic conflict din istorie, societatea fiind lipsită de forța de a ieși din ghearele statului uzurpat. Lovitura de stat dată de Președinți prin suspendarea Constituției, poate fi înlăturată numai de un Preşedinte constituțional.


Sunt supuse medierii Președintelui componentele suveranității naționale: suveranitatea resurselor, suveranitatea educației, suveranitatea alimentară, suveranitatea sistemului de sănătate, suveranitatea demografică şi suveranitatea externă.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Robert Hristache a fost desemnat președinte al PNȚCD Giurgiu

Joi seară la sediul central al PNȚCD a avut loc ședința de organizare a Organizației Județene a PNȚCD Giurgiu. La ședință au participat președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Secretarul General al PNȚCD Silviu Molnar, precum și membrii PNȚCD ai birourilor de conducere ale organizațiilor locale din județul Giurgiu.

Robert Hristache este fostul vicepreședinte a PMP Giurgiu. Practic, PNȚCD a preluat în rândurile sale membrii organizației județene PMP Giurgiu care au demisionat din PMP nemulțumiți de alianța semnată la nivel central între PMP, Forța Dreptei și USR.

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei PNȚCD și le-a spus celor prezenți că „sunt țărăniști toți cei care înțeleg și respectă principiile de acțiune politică lăsate moștenire de fondatorul partidului Iuliu Maniu: „DEMOCRAȚIE DESĂVÂRȘITĂ MORALA CREȘTINĂ PATRIOTISM LUMINAT DREPTATEA SOCIALĂ”.


Citeşte


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte

Facebook




© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×