Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

26 April 2014

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD: “Vă dau un mesaj de luptă: să ne recupărăm România noastră!“

aurelian_pavelescu

Suntem astăzi la începutul unei confruntări cruciale pentru partid și țară: începutul campaniei electorale. De aceea vă dau un mesaj de luptă

Noi nu facem politică pentru a ne distra, pentru a câștiga bani, pentru a minți, noi nu facem politică așa cum o fac alte partide. Și nu de azi și ieri ci de un secol și jumătate. Noi facem politică în numele PNȚCD, care e o instituție națională. Vă spun că trebuie să ducem, încă o dată, o luptă pentru România

Azi, România este o țară ocupată de partide politice corupte, de partide politice ale penalilor și infractorilor. Trăim într-o țară ocupată, în care instituțiile statului nu sunt ale statului, nu sunt ale poporului ci ale lor. Au fost furate, uzurpate și fac jocuri străine interesului național Ne aflăm într-o situație fără precedent în România: milioane de români au părăsit țara. Nu mai este țara noastra aceasta

Vă dau acest mesaj: să ne recupărăm România noastră!

PNȚCD e partidul României profunde, României morale, a României adevărate. Este în același timp și partidul României umilite, furate, distruse. Trebuie să le dăm românilor un mesaj, că există speranță

Trebuie să ne luptăm pentru ca românii să înțeleagă că există valorii, principii ale acelei Românii tăcute, umilite. Dar pentru asta trebuie să ne luptăm cu adversari care n-au limită. Parlamentarii României a fost trimis în vacanță pentru a face campanie electorală pentru partidele politice. Ei acolo nu sunt pentru popor, așa cum scrie în Constituție, ci pentru partidele politice

Așa cum în 1990, Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Ioan Alexandru nu au abandonat lupta ci au spus se poate și au dat speranță românilor, așa avem datoria ca astăzi să facem același lucru

Cum putem face? Afirmând că suntem un partid național. Afirmând că numai un partid național poate fi și un partid european. PNȚCD este încă de la nașterea lui partidul pro european.

În 1990, Corneliu Coposu a reafirmat acest principiu al partidului: principiul de partid european pentru o Românie europeană. Trebuie să restaurăm adevărul istoric și trebuie să–l spunem oamenilor, pentru a răspunde speranțelor lor. Vrem și suntem europeni, prin vocație

Europa, la rândul ei trebuie să înțeleagă acest lucru. Azi în Europa nu suntem respectați cum ar fi trebuit, și din vina noastră, în mare măsură. După ce trecem granița ne simțim umiliți și ne simțim cetățeni de rang secund. Suntem umiliți și disprețuiți în Europa din cauza partidelor politice care ne pun în situații umilitoare.

România este o țară în care partidele politice de la guvernare nu recunosc Justiția și luptă împotriva statului de drept. Este o țară unde parlamentari și miniștri sunt la închisoare

E nevoie să ajungem și în Parlamentul European iar azi partidul e pregătit pentru această luptă. Dar și Europa ar trebui să fie chemată să privescă altfel România. Avem o datorie morală, istorică față de liderii țărăniști și față de membrii simpli care au stat în pușcărie. Avem o datorie morală față de Majestatea Sa, Regele Mihai I.

Suntem europeni prin tradiție, prin misiunea noastră de partid creștin. De aceea cred că vocea PNȚCD trebuie să se audă în Europa.

Patru proiecte de țară a avut Corneliu Coposu. Două dintre ele: intrarea în UE și NATO sunt și singurele proiecte de țară care s-au și întâmplat. Sunt proiectele de țară ale PNȚCD și Corneliu Coposu, nu ale PSD, PNL. România e în UE și NATO pentru că este meritul nostru.

Alte două proiecte de țară ale Seniorului sunt restaurarea monarhiei și unirea cu Basarabia. Nu putem să ducem mai departe testamanetul lui Corneliu Coposu dacă nu le vom spune europenilor care sunt idealurile și năzuințele poporului român.

Noi aici nu facem politică cu interese de partid ci ne-am angajatsă facem politică pentru popor.

Românii vor să-și recapete istoria, demnitatea, vor ca copiii lor să nu mai plece în străinătate. Mă angajez să duc la bun sfârșit un lucru – și dacă voi ajunge în PE și dacă nu voi ajunge – Ungaria trebuie să-și respecte tratatele internaționale la care este semnatară. În Europa, nu putem accepta state care să refuze în mod tranșant, radical, respectarea trat internaționale, cu deosebire Trainonul.

Cred că PNȚCD trebuie să fie și a devenit un partid de nouă generație, o generație care nu mai trebuie să accepte să mai fie o gen de sacrificiu. Atunci când acest mesaj va ajunge la români, lupta noastră s-a sfârșit, vom fi victorioși

Vă solicit să mergeți printre oameni și să dați acest mesaj de luptă pentru că sunteți cineva. A fi membru PNȚCD este o onoare, un act de noblețe. Statutul dumneavostră e suficient.

Românii vor să ne vadă curajoși, determinați. Vă urez succes și Dumnezeu să ne ajute!

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Robert Hristache a fost desemnat președinte al PNȚCD Giurgiu

Joi seară la sediul central al PNȚCD a avut loc ședința de organizare a Organizației Județene a PNȚCD Giurgiu. La ședință au participat președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Secretarul General al PNȚCD Silviu Molnar, precum și membrii PNȚCD ai birourilor de conducere ale organizațiilor locale din județul Giurgiu.

Robert Hristache este fostul vicepreședinte a PMP Giurgiu. Practic, PNȚCD a preluat în rândurile sale membrii organizației județene PMP Giurgiu care au demisionat din PMP nemulțumiți de alianța semnată la nivel central între PMP, Forța Dreptei și USR.

Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei PNȚCD și le-a spus celor prezenți că „sunt țărăniști toți cei care înțeleg și respectă principiile de acțiune politică lăsate moștenire de fondatorul partidului Iuliu Maniu: „DEMOCRAȚIE DESĂVÂRȘITĂ MORALA CREȘTINĂ PATRIOTISM LUMINAT DREPTATEA SOCIALĂ”.


Citeşte


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×