Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

16 Decembrie 2013

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD: „PNŢCD cere tuturor parlamentarilor din Opoziţie să boicoteze adoptarea proiectelor de lege privind amnistia şi graţierea colectivă, precum şi a modificărilor la Codul Penal.”

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNȚCD), Aurelian Pavelescu, a solicitat, luni, 16 decembrie, a.c., tuturor parlamentarilor din Opoziţie să boicoteze orice formă de procedură privind adoptarea sau dezbaterea proiectelor de lege referitoare la amnistie şi graţierea colectivă, precum şi a modificărilor deja aduse Codului Penal.

„Acţiunile USL sunt îndreptate vădit împotriva statului de drept, sunt de o gravitate extremă şi sunt comparabile cu mineriadele din 1990 şi 1999. Reacţia dură a partenerilor externi – ambasadele SUA şi cele europene – au fost acţiuni umilitoare pentru statul român, dar justificate şi legitime, în condiţiile în care, prin modificările aduse Codului Penal, România a ieşit din Uniunea Europeană, a devenit un stat comunist şi discreţionar. Iniţiatorii modificărilor trebuie să răspundă pentru acţiunile lor”, a declarat Aurelian Pavelescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit preşedintelui PNŢCD, încă de la momentul constituirii sale, USL a urmărit, cu predilecţie, acest scop: salvarea puşcăriabililor de puşcărie şi albirea dosarelor penale ale liderilor USL, prin acţiuni legislative vădit neconstituţionale. „Acţiunile deja consumate ale majorităţii parlamentare USL au drept scop dezincriminarea faptelor de corupţie care îi privesc pe liderii USL. Aceste persoane sunt cercetate penal, au căutat şi au găsit o scăpare, prin modificările aduse Codului Penal”, a explicat preşedintele PNŢCD.

La rândul său, vicepreşedintele PNŢCD, Gheorghe Iancu, a arătat că modificarea Codului Penal în sensul exceptării demnitarilor din definiţia funcţionarului public nu este justificată. „Până la această modificare, potrivit Codului Penal, erau condamnaţi şi funcţionarii publici şi demnitarii, pentru că nu s-a făcut o diferenţă între ei. Dacă nu ar fi simţit nevoia să dea o definiţie specială în Codul Penal şi să excepteze demnitarii de la noţiunea de funcţionar public, ar fi folosit definiţia generală din legea funcţionarului public”, a explicat Gheorghe Iancu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNŢCD a arătat că, potrivit noilor modificări aduse Codului Penal, se aplică doar sancţiuni cu amendă în cazul în care prejudiciul recuperat este de 500.000 de euro. „Cu alte cuvinte, poţi să furi 499.000 de euro şi ţi se aplică o amendă. Te duci cu corupţia până la 500.000 de euro şi, dacă o acoperi până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti, primeşti doar amendă. În plus, la un prejudiciu de 100.000 de euro, nu este vorba nici măcar de amendă. Este incredibil ce se întâmplă!”, a adăugat vicepreşedinte PNŢCD.

Mai mult decât atât, a mai spus Gheorghe Iancu, redefinirea conflictului de interese în Codul Penal a fost făcută tocmai pentru a folosi membrilor USL. „Fapta conflictului de interese a fost redusă doar la contractul de muncă. Însă, infracţiunile de corupţie nu sunt săvârşite de persoane cu contracte de muncă, ci de persoane care se află în raporturi de serviciu, care nu au neapărat contracte de muncă. În acest fel, niciun funcţionar public nu va mai intra în conflict de interese, întrucât această definiţie limitează conflictul de interese numai la contractele de muncă”, a explicat vicepreşedintele PNŢCD.

Referindu-se la Legea amnistiei, vicepreşedintele PNŢCD a arătat că această măsură nu este justificată decât în condiţiile unei criminalităţi reduse, ca urmare a realizării scopului educativ al privării de libertate. „Este evident că se urmăreşte un singur scop: salvarea celor care au finanţat.E o mare eroare să se voteze o asemenea lege”, a mai spus Gheorghe Iancu.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului!
Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului! Presedintele Partidului Taranesc, cel care, prin fuziune cu Partidul National Roman al lui Iuliu Maniu, a fondat Partidul National Taranesc in 1926. Ion Mihalache face parte din galeria celor mai mari romani ai secolului trecut. Continuatorul traditiei lasate de Constantin Dobrescu, ramane, impreuna cu acesta, fondatorul doctrinei "taraniste" - doctrina nationala pentru care lumea rurala, taranul roman, familia taraneasca traditionala reprezinta realitatea primordiala a poporului roman, izvorul natiunii! Mari oameni de stiinta si carte ai vremii - de la Virgil Madgearu, considerat chiar de Iuliu Maniu principalul doctrinar al PNT-ului, pana la Radulescu Motru si Dimitre Gusti au reprezentat acest curent politic cu o influenta uriasa intre cele doua razboaie. Mihalache a fost liderul politic necontestat al acestei miscari nationale! Ion Mihalache, cu o carisma formidabila, a reusit sa insufleteasca prin discursurile sale pline de emotie si inaltime spirituala, intreaga taranime romana, prin portul sau, prin modestia sa, prin patriotismul sau eroic ramanand in istorie ca exponentul cel mai important al taranimii romane, imaginea sa fiind o adevarata efigie! Incununat si el cu nimbul martiriului, asasinat de comunisti in inchisoarea de la Rm. Sarat, dupa ce refuzase ca, in schimbul liberatii, sa pactizeze cu comunistii! Ucis pentru patrie si credinta! A fost nedreptatit dupa 1990, este si acum. N-a existat interesul politic pentru lumea rurala, modernizarea si organizarea acesteia: Romania NU poate fi o tara prospera si cu adevarat demna fara TARANIMEA ROMANA! O eroare imensa politica, venita chiar si din partea partidului pe care Ion Mihalache l-a fondat! Taranimea a fost abandonata, marea traditie politica dintre cele doua razboie - uitata, iar interesele altora deplin satisfacute: astazi, Romania, care ar putea produce alimente pentru 80.000.000 de oameni, la o populatie de 20.000.000, importa alimente din strainatate in proportie de aproximativ 70%!!! Satele romanesti au fost parasite, confruntandu-ne cu singurul EXOD din istorie! Familiile au fost pulverizate, iar o mare parte din pamant a fost vandut si se vinde in continuare speculatorilor imobiliari din strainatate! Acesta a fost pretul UITARII lui ION MIHALACHE, nu o persoana, ci un simbol! "CINE PUNE URECHEA LA PAMANTUL TARII... IL AUDE. IN LUMINA VEACURILOR ISTORIEI, TARANUL NE-A PASTRAT SANGELE, LIMBA, CREDINTA, SPIRITUL, HOTARELE, TARA." - ION MIHALACHE Sper ca va veni vremea in care Ion Mihalache sa redevina ce-a fost: unul dintre marii invatatori ai natiunii romane!

ion_mihalache_1930s__colorized_by_jecinci_by_jecinci-daelk9t

    Sursa foto:https://jecinci.deviantart.com/art/Ion-Mihalache-1930s-colorized-by-jecinci-629182433
Citeşte


Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat deplânge moartea ultimului Rege al României
 

Captura

  doliu national
Citeşte


PNTCD doreste impacarea membrilor Casei Regale la capataiul Regelui Mihai I al Romaniei
SCRISOARE DESCHISA CATRE CASA REGALA A ROMANIEI In calitate de Presedinte al PNTCD, partidul care, prin marele sau lider refondator - considerat de o mare parte a romanilor cel mai important lider politic al Romaniei dupa 1990 - CORNELIU COPOSU, a militat pentru revenirea la Monahia Constitutionala dupa caderea regimului comunist, ca solutie pentru salvarea si revenirea tarii la normalitate, SOLICIT Casei Regale a Romaniei, tuturor membrilor Familiei regale, in special PRINCIPESEI MARGARETA, care a fost desemnata de Regele Mihai CUSTODE AL COROANEI,

ACUM, ca semn de respect pentru istoria Romaniei; Regele Mihai - care a INDEPLINIT ACTUL SUPREM AL IMPARTASANIEI IN FATA LUI DUMNEZEU - cerand iertare si iertand pe toti in taina spovedaniei, IERTATE FIIND TOATE; in semn de respect pentru BINECREDINCIOSUL POPOR ROMAN, care si-a pus destinul in mainile Regilor Romaniei, multi dintre ei lasandu-si oasele pe campurile de lupta pentru Tara si Coroana, SA CONVOACE SI SA SE INTRUNEASCA DE URGENTA LA CAPATAIUL REGELUI PENTRU O MARE SI DEFINITIVA IMPACARE IN FATA NATIUNII SI A LUI DUMNEZEU! PNTCD, cu toate vicisitudinile care s-au abatut asupra sa, ca si asupra Casei Regale, in vremuri istorice tulburi, la randul sau un simbol national, considera ca numai o astfel de impacare poate vindeca sentimentele ranite ale romanilor in urma incidentelor din ultimii ani si poate reda Casa Regala istoriei si constiintei publice! Pe patul impartasaniei si al iertarii, MAJESTATEA SA, REGELE MIHAI AL ROMANIEI, in fata poporului si a lui Dumnezeu, este singurul care POATE PECETLUI ACEASTA IMPACARE, CA SEMN AL MOSTENIRII PE CARE O LASA ISTORIEI NOASTRE! AURELIAN PAVELESCU, Presedinte PNTCD https://www.petitieonline.com/pntcd_doreste_impacarea_membrilor_casei_regale_la_capataiul_regel#form

Familia-Regala-a-Romaniei-25oct2012


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×