Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

16 Decembrie 2013

Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD: „PNŢCD cere tuturor parlamentarilor din Opoziţie să boicoteze adoptarea proiectelor de lege privind amnistia şi graţierea colectivă, precum şi a modificărilor la Codul Penal.”

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNȚCD), Aurelian Pavelescu, a solicitat, luni, 16 decembrie, a.c., tuturor parlamentarilor din Opoziţie să boicoteze orice formă de procedură privind adoptarea sau dezbaterea proiectelor de lege referitoare la amnistie şi graţierea colectivă, precum şi a modificărilor deja aduse Codului Penal.

„Acţiunile USL sunt îndreptate vădit împotriva statului de drept, sunt de o gravitate extremă şi sunt comparabile cu mineriadele din 1990 şi 1999. Reacţia dură a partenerilor externi – ambasadele SUA şi cele europene – au fost acţiuni umilitoare pentru statul român, dar justificate şi legitime, în condiţiile în care, prin modificările aduse Codului Penal, România a ieşit din Uniunea Europeană, a devenit un stat comunist şi discreţionar. Iniţiatorii modificărilor trebuie să răspundă pentru acţiunile lor”, a declarat Aurelian Pavelescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit preşedintelui PNŢCD, încă de la momentul constituirii sale, USL a urmărit, cu predilecţie, acest scop: salvarea puşcăriabililor de puşcărie şi albirea dosarelor penale ale liderilor USL, prin acţiuni legislative vădit neconstituţionale. „Acţiunile deja consumate ale majorităţii parlamentare USL au drept scop dezincriminarea faptelor de corupţie care îi privesc pe liderii USL. Aceste persoane sunt cercetate penal, au căutat şi au găsit o scăpare, prin modificările aduse Codului Penal”, a explicat preşedintele PNŢCD.

La rândul său, vicepreşedintele PNŢCD, Gheorghe Iancu, a arătat că modificarea Codului Penal în sensul exceptării demnitarilor din definiţia funcţionarului public nu este justificată. „Până la această modificare, potrivit Codului Penal, erau condamnaţi şi funcţionarii publici şi demnitarii, pentru că nu s-a făcut o diferenţă între ei. Dacă nu ar fi simţit nevoia să dea o definiţie specială în Codul Penal şi să excepteze demnitarii de la noţiunea de funcţionar public, ar fi folosit definiţia generală din legea funcţionarului public”, a explicat Gheorghe Iancu.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNŢCD a arătat că, potrivit noilor modificări aduse Codului Penal, se aplică doar sancţiuni cu amendă în cazul în care prejudiciul recuperat este de 500.000 de euro. „Cu alte cuvinte, poţi să furi 499.000 de euro şi ţi se aplică o amendă. Te duci cu corupţia până la 500.000 de euro şi, dacă o acoperi până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti, primeşti doar amendă. În plus, la un prejudiciu de 100.000 de euro, nu este vorba nici măcar de amendă. Este incredibil ce se întâmplă!”, a adăugat vicepreşedinte PNŢCD.

Mai mult decât atât, a mai spus Gheorghe Iancu, redefinirea conflictului de interese în Codul Penal a fost făcută tocmai pentru a folosi membrilor USL. „Fapta conflictului de interese a fost redusă doar la contractul de muncă. Însă, infracţiunile de corupţie nu sunt săvârşite de persoane cu contracte de muncă, ci de persoane care se află în raporturi de serviciu, care nu au neapărat contracte de muncă. În acest fel, niciun funcţionar public nu va mai intra în conflict de interese, întrucât această definiţie limitează conflictul de interese numai la contractele de muncă”, a explicat vicepreşedintele PNŢCD.

Referindu-se la Legea amnistiei, vicepreşedintele PNŢCD a arătat că această măsură nu este justificată decât în condiţiile unei criminalităţi reduse, ca urmare a realizării scopului educativ al privării de libertate. „Este evident că se urmăreşte un singur scop: salvarea celor care au finanţat.E o mare eroare să se voteze o asemenea lege”, a mai spus Gheorghe Iancu.

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×