Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

2 Noiembrie 2013

Alexandru Ștefănescu, președinte al CNC: “PNȚCD reprezintă esența spiritului românesc și este partidul care exprimă felul nostru de a fi”

mare_stefanescu

Sunt foarte entuziasmat de ceea ce se întâmplă astăzi aici. M-a întrebat un ziarist de ce sunt la PNȚCD și i-am răspuns pentru că-mi place să văd oameni frumoși. Nu este vorba numai de înfățișare ci și de un fel de -a fi, de o noblețe pe care le recunosc imediat.

Aș putea să fac un experiment cu public, să mi se aducă un necunoscut să stau de vorbă cu el și voi spune după câteva minute dacă e țărănist sau pesedist sau dacă are vocație de țărănist sau pesedist. E o deosebire uriașă.

Sunt critic literar și de zeci de ani încerc să descifrez în tinerii necunoscuți talentul literar. Mă mândresc cu faptul că am avut clarviziune politică atunci când Aurelian Pavelescu era prea puțin cunoscut dar am știut că va fi un învingător și că va duce PNȚCD, împreună cu noi, la renaștere, datorită formidabilei lui dârzenii. Nu numai că este foarte pregătit. Am stat de vorbă o zi întreagă despre literatura română. I-am multumit lui Dumnezeu că nu face istorie și critică literară pentru că ar fi fost un concurent foarte primejdios: știe și literatură, știe și istorie.

Are această dârzie care mă face să mă gândesc la două versuri dintr-un poet român: Sapă, sapă/Până când vei da de apă. Multă vreme, pământul în care a săpat a fost uscat dar nu și-a pierdut nicio clipă credința că-și va găsi izvorul. Și l-a găsit, în timp ce alții îl săpă, îl sapă pe el.

Am fost acostat în ultimele zile de mai mulți falși țărăniști care au încercat să mă convingă că nu trebuie să mai fiu alături de Aurelian Pavelescu iar alții m-au rugat să intermediez o revenire a lor. Acesta e cel mai bun semn. Înseamnă că ceva se schimbă în bine în momentul de față și că cei care au trădat acest partid vor să-și recâștige poziția, pentru că ei merg numai la câștig. Nu merg, cum ați spune dumneavoastră, împreună cu partidul și în momentele grele.

Avem în această sală oameni de elită cu care am putea face zece guverne mai bune decât caraghiosul guvern condus de Victor Ponta. În mod curios, de neînțeles, oamenii de calitate sunt cei mai marginalizați și defăimați din România și asta de multă vreme.

Sunt invitat în mai toate orașele țării să țin conferințe sau întâniri să le vorbesc intelectualilor, studenților, elevilor, despre literatură. Și mă duc acolo cu cele mai bune intenții pentru că vreau să relansez interesul pentru literatură. Și să vedeți acolo, prefecți, președinți de Consilii Județene, alți demnitari, când află că sunt de la PNȚCD, fug și se ascund, li se face frică. Eu nu regret pentru că de multe ori îmi țin conferințele în fața unor săli pline de neveste și fiice de prefecți.

Sunt optimist dintotdeauna în legătură cu PNȚCD și nu este vorba de un optimsim superficial ci de o înțelegere a faptului că, dacă prin absurd, PNȚCD s-ar desființa, s-ar reînființa de la sine pentru că el reprezintă esența spiritului românesc. Nu este un partid ca oricare altul, care are o doctrină printre altele. Este partidul care exprimă felul nostru de a fi.

Atunci când nu va mai exista PNȚCD am putea să punem doliu în această țară, pentru că ar înseamna că nu mai există nimic românesc în această țară.

Am spus de multe ori, poate forțând un pic lucrurile, că dacă ar trăi astăzi Eminescu ar fi penețecedist. Nu în sensul că ar plăti sau nu cotizație, ci ar fi un susținător al nostru. Parafrazând versurile lui Eminescu s-ar putea spune despre useliștii de astăzi: Și apoi în sfatul Țării/ Se adun’ să se admire/ Activiști cu ceafa groasă/ Securiști cu nas subțire.

Mă bucur că mă primiți alături de dumneavoastră pentru că, poate că nu sunt eficient ca om politic, dar sunt un partizan sincer și dezinteresat al PNȚCD și vă spun: “La revedere, ne întâlnim la guvernare!”

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


PNTCD in fata UE si SUA

Iata o chestiune pe care vreau s-o clarific. Este adevarat ca intre UE si SUA lui Trump s-a declansat un conflict politic si economic. Nu doar cu privire la finantarea NATO, de care a vorbit Trump inca din campania electorala, dar si cu privire la Acordul climatic si politicile protectioniste pe care le-a promis Trump, care ar putea afecta puternic interesele economice ale statelor din UE. PPE, in numele UE, a reactionat agresiv, declarand razboi lui Trump. Chiar la Adunarea generala la care am participat, cel care a exprimat pozitia in mod transant, Secretarul General Isturiz Lopez, a chemat la solidaritate toate partidele nationale din PPE impotriva lui Trump, printr-un plan economic comun de riposta a UE la SUA.
PNTCD nu se va folosi politic si electoral de acest urias conflict, chiar in situatia in care nu agreaza politici majore ale PPE, fapt pentru care am si fost executati, cum stiti. PNTCD, ca partid simbol al romanilor, intelege sa se pozitioneze dupa alt criteriu: interesul Romaniei inainte de toate, dar si al Europei. Dar nu Europa cum o vede PPE! Este dincolo de orice discutie ca nu am agreat si nu agreem pozitia PPE fata de SUA, de beligeranta si, pe de alta parte, ca vedem in SUA partenerul privilegiat! Ca interesele de securitate ale noastre sunt comune cu ale SUA, iar din acestea deriva si politicile conexe. Dar asta nu inseamna ca logica politica este ori - ori, ori UE, ori SUA. Aceasta opozitie nu exista de fapt: facem cu totii parte din aceeasi civilizatie si cultura a lumii libere si democratice. Va fi extrem de dificil de gestionat o asemenea stare de fapt cand ai o clasa politica bolnava. Sper, in acelasi timp, pentru binele comun, ca PPE sa gaseasca alte solutii, daca nu doresc ca UE sa fie pur si simplu pusa intre paranteze de formiabila forta a SUA. S-a dovedit ca europenii nu au reusit sa prospere si sa-si mentina echilibrele fara SUA si, cu atat mai mult, impotriva SUA! Imi exprim totusi neincrederea ca un partid fara viziune ca PPE va fi in stare sa inteleaga acest deziderat major. Cu atat mai mult PNL, un partid care se conformeza total politicii extrem de periculoase a PPE.

Aurelian PAVELESCU,

Președinte PNȚCD

18951219_438822263147294_8634661518933608312_n     18952898_438822269813960_836459393053810150_n

19030630_438822273147293_7090163152990431314_n


Citeşte


Act ticalos al Partidului Popular European: executia de tip bolsevic a singurului partid crestin-democrat din Romania: PNTCD! Mergem mai departe!
Halucinant: in urma cu doua zile am fost contactat telefonic de sefa de cabinet a Presedintelui PPE, Joseph Daul, care mi-a comunicat ca mi-a fost transmis un e-mail de catre Daul prin care sunt anuntat ca PNTCD este propus spre excludere! Sumar, in e-mail apareau doua informatii false: prima, ca PNTCD n-ar mai fi intrat in parlament din 2000, a doua ca am intarziat plata cotizatiei. Am transmis imediat informatiile corecte, prima ca PNTCD a intrat in parlament in 2012, a doua, ca partidul isi platise, in urma cu o luna cotizatia chiar si in avans pe anul in curs. Am fost invitat la sedinta bordului PPE, urmata de sedinta Adunarii Generale, in care urma votul. In Presidency aduc la cunostinta erorile si am o ampla expunere a semnificatiei partidului: singurul partid care nu a facut niciodata alianta cu fostii comunisti (apasand pe ideea ca toate celelalte partide ale dreptei au fost la guvernare cu ei si, daca am fi acceptat si noi, PNTCD nu s-ar fi gasit in situatia dificila de azi); ca am acces in PPE din 1987, in ilegalitate; ca masurile din guvernarea 1996 - 2000 au indreptat tara catre UE si NATO, masuri nepopulare, care au condus la votul dur al populatiei impotriva PNTCD; ca am suferit si suferim izolarea si blocarea accesului la orice resursa financiara, inclusiv cenzura mediatica; ca partidul este singurul crestin-democrat din Romania, traditia PPE; ca dorim sa pastram aceasta uriasa mostenire pentru viitor si facem eforturi uriase de salvare a brandului si partidului pe vechile principii, de salavare a democratiei. Raspunsul? Secretarul General Isturiz Lopez, vadit incurcat, face un elogiu formidabil partidului, insistand ca, indiferent de votul din Adunarea Generala, sa ramanem in Internationala Crestin-Democrata. La iesire mea din sedinta, delir: aproape toti membri conducerii PPE m-au aplaudat intens! Urmeaza Adunarea Generala, pentru vot. Ajunsi la ordinea de zi, unul dintre vicepresedinti ma anunta ca am voie sa vorbesc 4 minute. Insist sa dezvolt. Aceleasi argumente pe scurt, informez ca a fost vorba despre informatii gresite: sunt intrerupt si mi se invoca faptul ca as fi facut alianta cu ANR, motiv care nu aparea in motivatia oficiala. Doresc sa indic faptul ca, pe de o parte, nu a fost o alianta, pe de alta parte de ce mi s-ar reprosa aceasta, cu candidatul de cateva zile la Primarie al PNL? Nu sunt lasat sa vorbesc: membrii Adunarii, care, in buna parte, fusesera prelucrati, nu trebuiau sa auda disertatia mea! Halucinant: vot masiv pentru excludere, cu nemtii de la CDU in bloc, primii, cei care dau de obicei tonul. Lopez nu se poate uita in ochii mei, iar Daul incearca sa ma consoleze. Auzisem cu cateva ore inainte, de la unii amici care cunosc indeaproape mersul la PPE, ca sunt mari presiuni... PNTCD, primul partid romanesc din PPE, din 1997, fara dreptul de a vorbi, de a se apara, a fost executat in stil bolsevic. Cu siguranta este vorba despre pozitia partidului impotriva politicii de migratie a PPE, de opiniile PNTCD impotriva politicilor anti-nationale venite de la Bruxelles, de la avertismentele ca PPE este vazut in Romania cu ochi rai de populatie, dupa o politica de austeritate devastatoare, de incalcarea principiilor democratice. PPE, vechiul partid al fondatorilor, a incetat sa mai existe de ceva vreme, principiile constitutive au fost total abandonate. Azi, partidul este un conglomerat de socialisti, liberali, conservatori si liber-schimbisti. Astazi, partidul acesta, responsabil de criza uriasa in care a adus Europa, si-a executat ultima amintire, a Europei principiilor si moralitatii! In Romania nu a mai ramas in PPE niciun partid crestin-democrat. Atunci, de ce sa mai fi ramas?Am o satisfactie: PNTCD a fost executat in stilul bolsevic si asta este dovada suprema a faptului ca se stiu vinovati, ca sunt impotriva adevarului. Or, nimeni nu poate fi impotriva adevarului. Vom merge mai departe, cu atat mai curajos, nu ne vom abate de la principiile democratiei si libertatii!

Presedinte PNTCD, Aurelian Pavelescu

18922519_457579181259679_2943070859362384011_o


Citeşte


Aducem la cunoștință publică mandatarii financiari desemnați la nivel național care participă la alegerile locale din 11 Iunie 2017
În conformitate cu prevederile L115/2015 coroborat cu L334/2006 aducem la cunoștință publică mandatarii financiari desemnați la nivel național care participă la alegerile locale din 11 Iunie 2017 Mandatar Financiar Coordonator - Florescu Stefan Daniel Organizația Județeană PNȚCD Bacău - Mandatar financiar S.C. Centrul De Servicii Pentru Management Public Si Privat S.R.L. Bacau/Prăjișteanu Anișoara
Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×