Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

2 Noiembrie 2013

Alexandru Ștefănescu, președinte al CNC: “PNȚCD reprezintă esența spiritului românesc și este partidul care exprimă felul nostru de a fi”

mare_stefanescu

Sunt foarte entuziasmat de ceea ce se întâmplă astăzi aici. M-a întrebat un ziarist de ce sunt la PNȚCD și i-am răspuns pentru că-mi place să văd oameni frumoși. Nu este vorba numai de înfățișare ci și de un fel de -a fi, de o noblețe pe care le recunosc imediat.

Aș putea să fac un experiment cu public, să mi se aducă un necunoscut să stau de vorbă cu el și voi spune după câteva minute dacă e țărănist sau pesedist sau dacă are vocație de țărănist sau pesedist. E o deosebire uriașă.

Sunt critic literar și de zeci de ani încerc să descifrez în tinerii necunoscuți talentul literar. Mă mândresc cu faptul că am avut clarviziune politică atunci când Aurelian Pavelescu era prea puțin cunoscut dar am știut că va fi un învingător și că va duce PNȚCD, împreună cu noi, la renaștere, datorită formidabilei lui dârzenii. Nu numai că este foarte pregătit. Am stat de vorbă o zi întreagă despre literatura română. I-am multumit lui Dumnezeu că nu face istorie și critică literară pentru că ar fi fost un concurent foarte primejdios: știe și literatură, știe și istorie.

Are această dârzie care mă face să mă gândesc la două versuri dintr-un poet român: Sapă, sapă/Până când vei da de apă. Multă vreme, pământul în care a săpat a fost uscat dar nu și-a pierdut nicio clipă credința că-și va găsi izvorul. Și l-a găsit, în timp ce alții îl săpă, îl sapă pe el.

Am fost acostat în ultimele zile de mai mulți falși țărăniști care au încercat să mă convingă că nu trebuie să mai fiu alături de Aurelian Pavelescu iar alții m-au rugat să intermediez o revenire a lor. Acesta e cel mai bun semn. Înseamnă că ceva se schimbă în bine în momentul de față și că cei care au trădat acest partid vor să-și recâștige poziția, pentru că ei merg numai la câștig. Nu merg, cum ați spune dumneavoastră, împreună cu partidul și în momentele grele.

Avem în această sală oameni de elită cu care am putea face zece guverne mai bune decât caraghiosul guvern condus de Victor Ponta. În mod curios, de neînțeles, oamenii de calitate sunt cei mai marginalizați și defăimați din România și asta de multă vreme.

Sunt invitat în mai toate orașele țării să țin conferințe sau întâniri să le vorbesc intelectualilor, studenților, elevilor, despre literatură. Și mă duc acolo cu cele mai bune intenții pentru că vreau să relansez interesul pentru literatură. Și să vedeți acolo, prefecți, președinți de Consilii Județene, alți demnitari, când află că sunt de la PNȚCD, fug și se ascund, li se face frică. Eu nu regret pentru că de multe ori îmi țin conferințele în fața unor săli pline de neveste și fiice de prefecți.

Sunt optimist dintotdeauna în legătură cu PNȚCD și nu este vorba de un optimsim superficial ci de o înțelegere a faptului că, dacă prin absurd, PNȚCD s-ar desființa, s-ar reînființa de la sine pentru că el reprezintă esența spiritului românesc. Nu este un partid ca oricare altul, care are o doctrină printre altele. Este partidul care exprimă felul nostru de a fi.

Atunci când nu va mai exista PNȚCD am putea să punem doliu în această țară, pentru că ar înseamna că nu mai există nimic românesc în această țară.

Am spus de multe ori, poate forțând un pic lucrurile, că dacă ar trăi astăzi Eminescu ar fi penețecedist. Nu în sensul că ar plăti sau nu cotizație, ci ar fi un susținător al nostru. Parafrazând versurile lui Eminescu s-ar putea spune despre useliștii de astăzi: Și apoi în sfatul Țării/ Se adun’ să se admire/ Activiști cu ceafa groasă/ Securiști cu nas subțire.

Mă bucur că mă primiți alături de dumneavoastră pentru că, poate că nu sunt eficient ca om politic, dar sunt un partizan sincer și dezinteresat al PNȚCD și vă spun: “La revedere, ne întâlnim la guvernare!”

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului!
Se implinesc azi 136 de ani de la nasterea lui ION MIHALACHE, in Topolovenii Argesului! Presedintele Partidului Taranesc, cel care, prin fuziune cu Partidul National Roman al lui Iuliu Maniu, a fondat Partidul National Taranesc in 1926. Ion Mihalache face parte din galeria celor mai mari romani ai secolului trecut. Continuatorul traditiei lasate de Constantin Dobrescu, ramane, impreuna cu acesta, fondatorul doctrinei "taraniste" - doctrina nationala pentru care lumea rurala, taranul roman, familia taraneasca traditionala reprezinta realitatea primordiala a poporului roman, izvorul natiunii! Mari oameni de stiinta si carte ai vremii - de la Virgil Madgearu, considerat chiar de Iuliu Maniu principalul doctrinar al PNT-ului, pana la Radulescu Motru si Dimitre Gusti au reprezentat acest curent politic cu o influenta uriasa intre cele doua razboaie. Mihalache a fost liderul politic necontestat al acestei miscari nationale! Ion Mihalache, cu o carisma formidabila, a reusit sa insufleteasca prin discursurile sale pline de emotie si inaltime spirituala, intreaga taranime romana, prin portul sau, prin modestia sa, prin patriotismul sau eroic ramanand in istorie ca exponentul cel mai important al taranimii romane, imaginea sa fiind o adevarata efigie! Incununat si el cu nimbul martiriului, asasinat de comunisti in inchisoarea de la Rm. Sarat, dupa ce refuzase ca, in schimbul liberatii, sa pactizeze cu comunistii! Ucis pentru patrie si credinta! A fost nedreptatit dupa 1990, este si acum. N-a existat interesul politic pentru lumea rurala, modernizarea si organizarea acesteia: Romania NU poate fi o tara prospera si cu adevarat demna fara TARANIMEA ROMANA! O eroare imensa politica, venita chiar si din partea partidului pe care Ion Mihalache l-a fondat! Taranimea a fost abandonata, marea traditie politica dintre cele doua razboie - uitata, iar interesele altora deplin satisfacute: astazi, Romania, care ar putea produce alimente pentru 80.000.000 de oameni, la o populatie de 20.000.000, importa alimente din strainatate in proportie de aproximativ 70%!!! Satele romanesti au fost parasite, confruntandu-ne cu singurul EXOD din istorie! Familiile au fost pulverizate, iar o mare parte din pamant a fost vandut si se vinde in continuare speculatorilor imobiliari din strainatate! Acesta a fost pretul UITARII lui ION MIHALACHE, nu o persoana, ci un simbol! "CINE PUNE URECHEA LA PAMANTUL TARII... IL AUDE. IN LUMINA VEACURILOR ISTORIEI, TARANUL NE-A PASTRAT SANGELE, LIMBA, CREDINTA, SPIRITUL, HOTARELE, TARA." - ION MIHALACHE Sper ca va veni vremea in care Ion Mihalache sa redevina ce-a fost: unul dintre marii invatatori ai natiunii romane!

ion_mihalache_1930s__colorized_by_jecinci_by_jecinci-daelk9t

    Sursa foto:https://jecinci.deviantart.com/art/Ion-Mihalache-1930s-colorized-by-jecinci-629182433
Citeşte


Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat deplânge moartea ultimului Rege al României
 

Captura

  doliu national
Citeşte


PNTCD doreste impacarea membrilor Casei Regale la capataiul Regelui Mihai I al Romaniei
SCRISOARE DESCHISA CATRE CASA REGALA A ROMANIEI In calitate de Presedinte al PNTCD, partidul care, prin marele sau lider refondator - considerat de o mare parte a romanilor cel mai important lider politic al Romaniei dupa 1990 - CORNELIU COPOSU, a militat pentru revenirea la Monahia Constitutionala dupa caderea regimului comunist, ca solutie pentru salvarea si revenirea tarii la normalitate, SOLICIT Casei Regale a Romaniei, tuturor membrilor Familiei regale, in special PRINCIPESEI MARGARETA, care a fost desemnata de Regele Mihai CUSTODE AL COROANEI,

ACUM, ca semn de respect pentru istoria Romaniei; Regele Mihai - care a INDEPLINIT ACTUL SUPREM AL IMPARTASANIEI IN FATA LUI DUMNEZEU - cerand iertare si iertand pe toti in taina spovedaniei, IERTATE FIIND TOATE; in semn de respect pentru BINECREDINCIOSUL POPOR ROMAN, care si-a pus destinul in mainile Regilor Romaniei, multi dintre ei lasandu-si oasele pe campurile de lupta pentru Tara si Coroana, SA CONVOACE SI SA SE INTRUNEASCA DE URGENTA LA CAPATAIUL REGELUI PENTRU O MARE SI DEFINITIVA IMPACARE IN FATA NATIUNII SI A LUI DUMNEZEU! PNTCD, cu toate vicisitudinile care s-au abatut asupra sa, ca si asupra Casei Regale, in vremuri istorice tulburi, la randul sau un simbol national, considera ca numai o astfel de impacare poate vindeca sentimentele ranite ale romanilor in urma incidentelor din ultimii ani si poate reda Casa Regala istoriei si constiintei publice! Pe patul impartasaniei si al iertarii, MAJESTATEA SA, REGELE MIHAI AL ROMANIEI, in fata poporului si a lui Dumnezeu, este singurul care POATE PECETLUI ACEASTA IMPACARE, CA SEMN AL MOSTENIRII PE CARE O LASA ISTORIEI NOASTRE! AURELIAN PAVELESCU, Presedinte PNTCD https://www.petitieonline.com/pntcd_doreste_impacarea_membrilor_casei_regale_la_capataiul_regel#form

Familia-Regala-a-Romaniei-25oct2012


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×