Susţine

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Promovează PNŢCD

Promovează PNŢCD afișând un banner pe site-ul tău.

Facebook

Rămâi în legătură cu noi prin pagina noastră de Facebook.

20 May 2015

Adevarata fata a "autenticilor"

1                             Irineu Popescu, “nepotul” lui Ion Diaconescu, arestat

N-as fi vrut sa fac public, si eu, ceva regretabil, in fond. Un crud adevar. A fost condamnat definitiv cu o pedeapsa de 4 ani si jumatate cu executare, Irineu Popescu, unul dintre nepotii lui Ion Diaconescu, fostul Presedinte si Presedinte de Onoare al PNTCD. Ei, si ce daca, ar spune unii, ce legatura? Pai, da! Dl. Irineu a fost acel “nepot” care a declansat uriasul scandal al “nepotilor” vechiului lider taranist, scandal care a condus la bulversarea partidului la finele anilor 2000 si la eliminarea lui din viata politica. Ulterior, ce credeti ca s-a intamplat? Irineu Popescu, “jupanul” PNTCD de la Dambovita, a refuzat sa faca pasul inapoi in partid, sub protectia acceptata a Presedintelui Ion Diaconescu, pana cand, in urma cu zece ani, cel putin, sediul partidului de la Targoviste s-a inchis definitiv, la propriu, organizatia fiind, practic, distrusa, mai mult decat in orice alt judet din tara! Cand Milut, impreuna cu mine am preluat conducerea PNTCD, in 2007, Irineu si familia de la Dambovita s-au opus vehement oricarei schimbari, refuzand orice discutie despre deschiderea partidului la Dambovita. Au urmat ani si ani, pana spre 2013, cand Irineu, nepotii si stranepotii s-au jucat de-a “autenticii”, aflandu-se printre cei mai puternici detractori ai mei si ai ideii de innoire: ei erau mostenitorii “mistici”, deliranti ai “sufletului stramosilor”, evident, o adunatura de semidocti, pe care i-am dispretuit si ignorat, pe buna dreptate. In urma cu doi ani, am preluat sediul inchis si abandonat de vasnicii “nepoti”, ei insisi la vreo 65 de ani, cu politia: in sediul din centrul Targovistei crescusera buruieni, o ruina de neimaginat, sub domnia “mostenitorilor”. I-am dat afara si am numit un interimat din tineri, care au inceput prin a curata buruienile si a varui, a reface sediul parasit.
Se stia ca Irineu Popescu a fost trimis in judecata si condamnat in prima instanta in urma cu 3 ani, 2 ani, 1 an. Nu a renuntat la denigrarea partidului, nu a facut pasul inapoi, ca e “autentic”: imi amintesc, anul trecut l-am intalnit la o intrunire ciudata, batandu-se cu pumnul in piept ca este “taranist autentic”. L-am intrebat, daca este adevarat ca a primit o condamnare (e adevarat, in prima instanta). Si, atunci, de ce nu-si vede de treaba? M-a infruntat cu o ura nemaipomenita, secondat de familia lui de nepoti, mistuiti de propria nimicnicie, fara sansa de a-si intelege, macar, vreodata, neputintele si vinovatiile. Dumnezeu sa-i aiba in paza sa!

Înscrie-te în PNȚCD

Dacă vrei sa fii membru al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat descarcă această cerere de adeziune, completeaz-o, semneaz-o și mergi la cel mai apropiat sediu PNȚCD din localitatea ta.

Adresa de e-mail: secretariat@pntcd.ro

Cerere de adeziune

Presa despre noi


La multi ani, PNTCD!
Se implinesc azi 92 de ani de la fuziunea Partidului National Roman din Transilvania al lui Iuliu Maniu cu Partidul Taranesc al lui Ion Mihalache, la 10 octombrie 1926 luand fiinta Partidul National Taranesc. Radacinile PNTCD sunt, insa, cu mult mai vechi, atat in linia ardeleana, cat si a vechiului regat: Corneliu Coposu l-a considerat fondator pe Mitropolitul Ortodox al Ardealului, Andrei Saguna, Declaratia citita de acesta in 1848 la Marea Adunare de la Blaj fiind asumata ca act al partidului din Transilvania; deopotriva, figura lui Constantin Dobrescu Arges, fondatorul miscarii taraniste din Vechiul Regat in secolul al XIX-lea nu poate fi uitata.

De aceea data fuziunii reprezinta nu o intemeiere, ci o coagulare a doua forte politice care au unit o istorie. La multi ani, PNTCD!

12967430_1319763328038164_1400866242760097946_o


Citeşte


Un Weekend pentru Familie!
42758767_692106127818905_4483027013195530240_n
Citeşte


Sondaj făcut de americani în România
Dat publicității la data de 31.07.2018 Center for Insights in Survey Research (IRI), un centru de sociologie din SUA, care este un proiect al International Republican Institute a efectuat un studiu sociologic complex în România, una dintre teme fiind cea politică. În cadrul sondajului, oamenii au fost întrebați ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu cine ați vota?”. IRI împarte răspunsurile în două categorii: cei care își exprimă opțiunea de vot și cei care sigur vor merge la vot. Sondajul arată că PNȚCD-ul este o opțiune viabilă pentru electoratul românesc la viitoarele alegeri.

1

2

3

4

5

6

7

8

Sursa:http://www.iri.org/resource/romania-poll-majority-support-western-institutions-see-widespread-corruption


Citeşte

Facebook
© Copyright 2013 PNTCD

DECLARAȚIE

 

×